Erik Munnikhof

Erik Munnikhof, Nederlandse ontwerper, afkomstig uit Den Haag (1959). In 1986 is hij afgestudeerd aan de TU Delft, Industrieel Ontwerpen. Na zijn afstuderen is hij aan de slag gegaan als industrieel ontwerper bij Kembo, een producent van projectmeubilair. Deze functie is later uitgebreid tot design manager en verantwoordelijke voor productdesign. Hier ontwierp hij een groot deel van de collectie, verder heeft hij studenten en jonge ontwerpers begeleid.

In 2009 heeft hij zich gevestigd als zelfstandig ontwerper. Hij heeft een breed scala aan product ontwerp, zo heeft hij diverse deurkrukken ontworpen. Ook tuinmeubilair, bureausystemen, stoelen voor aan vergadertafels, bureaus maar ook aan de eetkamertafel. Ook heeft hij zich toegewijd aan het ontwerpen van tafels en terrasoverkappingen.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

Erik’s visie

Voor Erik is design een perfecte mix tussen esthetiek, ergonomie, ecologie, economie, constructie en functionaliteit. Munnikhof is pas tevreden wanneer deze aspecten in zijn ontwerp goed worden benaderd/opgelost. Echter is hij ook van mening dat deze aspecten blijven evalueren waardoor zijn ontwerp altijd beter kunnen. Dit is tevens zijn drijfveer om nieuwe producten te ontwerpen.

Erik Munnikhof en Leolux

Samen met Leolux heeft Munnikhof een tijdloze eetkamerstoel ontworpen, welke verkrijgbaar is met en zonder armleuningen. Door klassieke gebogen frame en het eigentijdse comfort, is het een zeer eigentijdse stoel.

^