Magis

Magis

“Design, for Magis, is above all a way of thinking and producing new concepts. It’s filling one's head with ideas, and then screening them, knowing which ones to choose and develop”.

Magis designs

Het in 1976 opgerichte Italiaanse design label Magis heeft een uitgebreide collectie met meerdere design klassiekers op zijn naam staan. Bekende ontwerpers zoals Richard Sapper, Jasper Morrison, Stefano Giovannoni, Marc Newson, James Irvine, Konstantin Grcic, Ron Arad en de gebroeders Bouroullec ontleenden hun naam aan prachtige creaties binnen het design label. Wie kent er nou niet de beroemde Bombo barkrukken, de Air-Chair of de First of de Puppy? Na de oprichting in 1976 werd in 1984 het eerste design project bij Magis opgezet. De ladder Step, ontworpen door Andries en Hiroko van Onck, werd na een trage start een waar designicoon. De productie van de Step overstijgt inmiddels al een miljoen exemplaren. Een andere Magis design klassieker, naar ontwerp van Stefano Giovannoni (1996) is de Bombo stool. Inmiddels is de Bombo verkrijgbaar in verschillende varianten en niet alleen als barkruk, maar ook als tafel. De kruk is een van de meest nagemaakte design klassiekers ter wereld is, maar Bombo blijft Bombo.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

De geschiedenis van Magis

Magis kent zijn oorsprong in 1976 in het noordoosten van Italië, één van Europa's meest dynamische industriële gebieden. Het bedrijf werd opgericht door Eugenio Perazza, een zakenman die duidelijke ontwerpvragen stelt en een aanzienlijk deel van het antwoord geeft in een design, vooral wanneer hij samenwerkt met een getalenteerde ontwerper. Daarmee wist Eugenio Perazza, Magis succesvol te maken in de designwereld.

Het succes is gebaseerd op de wens om een ​​breed scala aan gebruikers toegang te bieden tot hoogwaardige functionele en technologische kwaliteitsproducten voor thuis, ontwikkeld in samenwerking met grote internationale ontwerpers. Stefano Giovannoni, Jasper Morrison, Konstantin Grcic, Ronan & Erwan Bouroullec, Marc Newson, Ron Arad, Naoto Fukasawa, Marcel Wanders, Philippe Starck, Zaha Hadid en Thomas Heatherwick zijn slechts enkele van de ontwerpers die met Magis hebben gewerkt om een ​​uitgebreide collectie te maken. Elk meubel heeft zijn eigen verhaal te vertellen en heeft een eigen karakter, bedoeld voor in huiselijke omgevingen of collectieve ruimtes.

Magis-producten zijn toegewijd aan internationaal publiek en zijn allemaal 100% 'Made in Italy'. Magis staat voor hoge kwaliteit, in overeenstemming met de traditie van het bedrijf, die zich heeft ontwikkeld op basis van vakmanschap en culturele wortels. Door de evoluerende stijlen en industriële groei van de jaren tachtig en negentig blijft traditie een van de grootste en meest waardevolle activa van het bedrijf.

Begin 2010 verhuisde Magis naar een nieuwe productielocatie in Torre di Mosto (nabij Venetië) met een totale oppervlakte van 98.000 m², inclusief twee afzonderlijke gebouwen. De eerste meet 15.000 vierkante meter en herbergt de logistieke en assemblage afdelingen. De ander, van 3.500 vierkante meter, werd gemaakt voor de kantoren en een showroom, die de meest iconische producten uit de collectie tentoonstelt. Uitgelichte stukken variëren van Stefano Giovannoni's Bombo, mogelijk een van de meest geïmiteerde producten in de geschiedenis van het ontwerp, tot de Steelwood Chair van Ronan & Erwan Bourollec, bekroond met de ADI Compasso d'Oro in 2011, tot de kindercollectie Me Too, ontwikkeld samen met beroemde ontwerpers en experts op het gebied van onderwijs. In 2008 won Trioli (ontworpen door Eero Aarnio) uit de Me Too-collectie ook de Compasso D'Oro, terwijl in 2014 dezelfde zeer prestigieuze prijs werd toegekend aan Spun, ontworpen door Thomas Heatherwick.

Naast het ontvangen van deze en vele, vele andere grote onderscheidingen in de designarena, zijn Magis-producten onderdeel geworden van de permanente collecties van musea, waaronder het MoMA in New York, het Victoria and Albert Museum in Londen en het Centre Pompidou in Parijs.

Magis bij Pot Interieur

Pot interieur is officiële dealer van meer dan vierhonderd topmerken. Vandaar dat u bij ons ook de fraaie designmeubels van Magis kunt vinden en bestellen. Zoals ook de bekende Magis Puppy uit de Magis Me Too collectie. Deze design hond is niet alleen leuk om te zien, het is bovendien een stoel én speelgoed. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Wilt u meer inspiratie opdoen in design stoelen? Neem dan eens een kijkje bij onze trendy design stoelen of kom langs in onze winkel. In onze 15.000 m2 winkeloppervlakte vindt u zeker weten een zitmeubel dat bij u en uw interieur past.
Neem contact met ons op indien u een specifiek item zoekt of graag deskundig interieuradvies behoeft.

^