Cassina 053 Capitol Complex fauteuil

Maak kennis met de heruitgave van de 053 tol Complex fauteuil van Cassina

  • Een moderne fauteuil als eerbetoon aan Pierre Jeanneret
  • Een zeer comfortabel design
  • Herkenbaar aan het V-onderstel
  • Verkrijgbaar in een klassieke versie in teak, en twee versies in natuurlijk en gebeitst zwart eiken

Artikelnummer
311422
€ 3.545,00
Vanaf € 3.545,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Cassina 053 Capitol Complex fauteuil

Designer Le Corbusier, eerbetoon aan Pierre Jeanneret

053 Capitol Complex van Cassina

De buitengewone architectuur van het Capitol Complex van Le Corbusier, ontworpen door Chandigarh in 1951, staat op de Unesco cultuureel erfgoedlijs 2016 en heeft onderscheidingen ontvangen voor de viering van een onafhankelijke natie die openstaat voor moderniteit. De Haute Cour vormt samen met het secretariaat en de Assemblée-vleugel de kern van het Capitol Complex van Chandigarh. De kamers waren overvol gevuld met fauteuils, die allemaal voorzien waren vanhetzelfde "V"-onderstel.

Het design van de Capitol Complex fauteuil

De Capitol Complex bestaat onder andere uit houten delen, zoals de rusten, verbindingsdragers en de externe gewrichten tussen de armen en de rugleuning. De vulling van de armleuningen omhult ze bijna volledig, waardoor de omtrek ontstaat van een afgeronde, geometrische vorm, die samen met de opvallende zit- en rugkussen een onmiddellijk gevoel van comfort biedt zonder af te zien van hun elegantie en eenvoud. De heruitgave van deze Cassina biedt de klassieke versie in teak, en twee versies in natuurlijk en gebeitst zwart eiken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze interieuradviseurs via verkoop@pot.nl of 0115 - 53 25 26.

^