Stefan Heiliger

Stefan Heiliger (1941), geboren in Berlijn, is een Duitse industrieel ontwerper. Voornamelijk richt Heiliger zich op het ontwerpen van zitmeubilair. Als zoon van een beeldhouwer is het ontwerpen met de paplepel ingegeven. Hij heeft de Ulm School of Design in Stuttgart afgerond. Na zijn studie is hij gaan werken als auto-ontwerper (1964-1977). Hij heeft hierna zijn eigen ontwerpstudio geopend “Stefan Heiliger Design”.

2 producten

per pagina

2 producten

per pagina

Leolux

In 1996 werd het eerste ontwerp van Stefan Heiliger gepresenteerd bij Leolux. Dit was een ziteiland, dat elektrische versteld kon worden, zodat een normale zithouding aangenomen kon worden. Dit mechanisme werd door Leolux vervolgens in andere producten toegepast.

Heiliger zijn werk kan getypeerd worden als sculpture. Met enkele lijnen en rondingen vormt hij nieuwe zitobjecten. Het sculpturale werk is toe te wijden aan het werk van zijn vader, Bernhard Heiliger. Bernhard Heiliger was een belangrijke Duitse naoorlogse beeldhouwer. Van dit typische werk is de Parabolica een goed voorbeeld. Het is een draaifauteuil met een fantastisch uiterlijk. De asymmetrische vorm maakt het mogelijk om op deze fauteuil ontspannend te liggen, ‘normaal’ te zitten of actief te zitten. Deze fauteuil is een ware eyecatcher in ieders interieur.

Niet alleen voor Leolux is Heiliger actief geweest, ook onder andere voor de merken Rolf Benz en de Sede is hij actief geweest. Zo heeft hij voor de Sede de DS-266 fauteuil ontworpen. De DS-266 is een bijzondere fauteuil, naast heerlijk zitten. Kan er met een kleine aanpassing van de rug, heerlijk op gerelaxt worden. De fauteuil is hierdoor multifunctioneel.

^