Patrick Norguet

Patrick Norguet is een Franse designer, geboren in 1969. Eind jaren negentig brak hij door als designer. Norguet heeft een sterk gevoel voor kleur en elegante eenvoud, dit combineert hij met karakter en zijn voortdurende zoektocht naar comfort. In 2000 heeft Patrick zijn eigen ontwerpbureau geopend. Hij houd zich voornamelijk bezig met industrieel en interieurontwerp. Verder richt hij zich ook op tentoonstellingen voor Van Cleef en Renault.

Producten 1-12 van 20

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 20

Pagina
per pagina

Door zijn eeuwige zoektocht naar comfort resulteerde het in een samenwerking met Artifort in 2002. Hieruit vloeide het eerste ontwerp uit voort, namelijk de Apollo, dit werd meteen een groot succes. Na dit eerste succesvolle ontwerp ontstond een vruchtbare samenwerking waarin meerdere successtukken volgde, zoals de Kalm fauteuil, Zuma stoel, Jima stoel en Lilla poef.

Niet alleen voor Artifort heeft Patrick ontworpen, ook voor de merken Cassina, Kristalia en de Sede heeft hij ontworpen.

Museums en prijzen

Museums over de hele wereld hebben ontwerpen van Patrick Norguet in de vaste collectie. Zo heeft het Museum of Modern Art in New York een aantal werken opgenomen in de permanente collectie opgenomen. Patrick heeft in zijn loopbaan een aantal exclusieve kantoren en hotels ontworpen, hierom wordt hij geroemd en geprezen. 

Norguet is in 2014 uitgeroepen als “Designer of the year 2014”, door het GQ Magazine. Naast deze prijs heeft Patrick diverse prijzen gewonnen, zoals de German Design Award 2017.

De Apollo 

De Apollo is bijna een kalligrafische teken, het is in evenwicht en open. Het straalt balans en harmonie uit. Dit is ergonomie op zijn best! De Apollo was al vanaf zijn ontwerp voorbestemd om een klassieker te worden. De Apollo is een draaifauteuil die perfect past om vrij in de ruimte te plaatsen. Het is een ware eyecatcher die de ruimte siert. Naast de draaifauteuil is ook de Little Apollo verkrijgbaar. Dit is het kleine broertje van de grote Apollo, deze Apollo is verkrijgbaar als stoel en als draaifauteuil.

^