Jasper Morrison

Jasper Morrison is geboren in Londen (1959). Na zijn studie aan de Bryanston School, studeerde hij in 1982 af aan de Kingston Polytechnic Design School (Londen). In hetzelfde jaar behaalde hij ook aan deze Design School, een master’s degree in Design. Morrison volgde in 1985 de een opleiding aan het Royal College of Art in Londen, waardoor hij één jaar kon studeren aan de Berlin’s University of the Arts (KdK).

Producten 1-12 van 20

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 20

Pagina
per pagina

1986 opende Morrison zijn kantoor, Office for Design in Londen. Snel maakt hij zijn furore op de internationale designwereld. In 1989 start de samenwerking tussen Morrison en Vitra. Jasper Morrison heeft ook voor andere gerenommeerde internationale merken gewerkt, waaronder Artifort en Flos. Morrison wordt gezien als de meest talentvolle productontwerper van zijn generatie. Hij is vooral bekend door zijn werk in meubels en verlichting. 

Morrison heeft een klassieke stijl, die sober maar altijd goed in verhouding is. Zijn werken zijn minimalistisch en rationeel, dit is terug te zien in al zijn ontwerpen. Bij Morrison zul je nooit drukke prints en tierlantijntjes zien die geen functie hebben. Jaspers stijl is kenmerkend door zijn grote variëteit aan productgroepen, zo is het ook te zeggen dat hij van alle markten thuis is. ‘Less is more’, pas uitstekend bij zijn ontwerpstijl. 

Morrison heeft niet alleen design producten ontworpen. Zo ontwierp hij voor Samsung keukenapparatuur, verder heeft hij ook een bushokje en een tram ontworpen voor in Hannover. In 2002 heeft Jasper Morrison naast zijn studio in Londen ook een nieuwe studio geopend in Parijs. In 2008 heeft hij zijn Jasper Morrison Shop geopend, hier is een werkplaats gecombineerd met een winkel. Een selectie objecten met verschillende functies van Jasper Morrison zijn hier te koop. Hij organiseert als ontwerper veelvuldig diverse design tentoonstellingen. Zijn ontwerpen staan onder andere ook in het Museum of Modern Art in New York.

^