Frans Schrofer

Frans Schrofer (1956) is een Nederlandse meubelontwerper, afgestudeerd in 1983 aan de Design Academy in Eindhoven. Enkele jaren na zijn afstuderen heeft hij zijn eigen ontwerpstudio geopend, genaamd Studio Schrofer.

De ontwerpen van Schrofer zijn te omschrijven als compact en bescheiden, doordacht en goed geconstrueerd. Dit heeft er ook voor gezorgt dat zijn ontwerpen over de hele wereld bekend zijn. De Schrofer ontwerpen staan ook bekend als “Designmeubelen met een twist’. Hiermee wordt de stijl van Schrofer in een keer mee samengevat.

Voordat Frans Schrofer zijn eigen ontwerpstudio opende heeft hij op veel vlakken ervaring opgedaan. Onder andere op het gebied van autotechniek, metaalwerk, mechanica en elektronica. Tijdens de studie heeft hij zich vooral gericht op lijnen, vormen, kleuren en texturen. Deze expertise komt duidelijk naar voren in Frans’ ontwerpen, hier legt hij zich ook helemaal op toe.

5 producten

per pagina

Studio Schrofer

Schrofer’s designstudio is internationaal bekend en bekroond, met als specialisme in eigentijdse meubelen en accessoires, voor in huis, kantoor en tuin. In de ontwerpen worden natuurlijke maar ook synthetische materialen toegepast. Niet enkel bestaande materialen, methoden en technologieën worden toegepast. Studio Schrofer is steeds op zoek naar nieuwe en eigentijdse materialen, methoden en technologieën.

Meubelontwerp

De meest bekende fauteuil van Frans Schrofer is de Caruzzo fauteuil, geproduceerd door Leolux. Maar ook de Calles is van Frans’ hand. In deze drie ontwerpen komt het verwantschap in vorm duidelijk in naar voren. Maar ook de samenwerking met de vakmensen van Leolux straalt van deze ontwerpen af.

Niet alleen werkt hij samen met Leolux ook Bert Plantagie heeft zeer comfortabele zitmeubelen geproduceerd van Frans’ hand, de Maple eetkamerstoel en de eetkamerbank. Het zijn stuk voor stuk eyecatchers.

De Maple serie zijn zeer uitnodigend om op plaats te nemen. Het een een comfortabele stoel en bank. Met een heerlijk zit, om lang te tafelen. Met de Zyba fauteuil komt u helemaal tot rust na een drukke dag. Door de diverse mogelijkheden, past deze fauteuil in iedere zitkamer.

^