Beck Design

Beck Design is een designers duo bestaande uit Norbert Beck (1959) en Silja Beck (1967) uit het Duitse Markdorf.

Norbert Beck is eigenlijk leraar kunst en handvaardigheid, in 1988 begint hij voor zichzelf als zelfstandige meubelontwerper in zijn eigen ontwerpbureau.
Silja Beck heeft gestudeerd als interieurstylist en stoffeerder. Zij heeft ook de opleiding architectuur afgerond. In 2013 heeft zij zich gevoegd bij Beck Design.

Beck Design is een bureau dat meubelen en kunstobjecten ontwerpt. In het proces wordt er nauw samengewerkt met de verschillende ontwikkelteams van de meubelfabrikanten. Beck Design wil in haar ontwerpen de passie voor design verwerken en de technische competenties.

12 producten

per pagina

12 producten

per pagina

Doordat zij veel waarde hechten aan de evolutie van hun ontwerpen, is modelbouw essentieel tijden het ontwerpproces. De verhoudingen worden gecontroleerd, maar ook de functies worden getest. Hun ontwerpbureau heeft daarom ook alles, van een cirkelzaag tot een naaimachine en veel meer.

Door deze enthousiasme van ontwerpen en produceren, heeft het geleid tot langdurige werkrelaties. In de beginjaren van Beck Design, werden voornamelijk bedden, kasten, tafels en stoelen ontworpen. Nu is het portfolio uitgebreid naar prestigieuze merken zoals Rolf Benz, Leolux en Pode.

Beck Design en Leolux

In 2010 is de samenwerking tussen Leolux en Beck Design tot stand gekomen. Het eerste ontwerp was de organische tafel, Liliom. Het is een ontwerp dat bestaat uit verschillende vormen en hoogtes, waardoor deze gemakkelijk over elkaar heen geschoven kunnen worden. Door de verschillende afwerking van tafelblad zoals, hout, gelakt of keramisch geeft het een natuurlijk accent en een kleurrijke uitstraling.
In 2017 volgde de Bellice bank, dit was weer een hoogtepunt voor Leolux en Beck Design. Dit ontwerp is uitnodigend om op te gaan zitten. Door de veelzijdigheid is Beck Design erin geslaagd om met een model bank toepasbaar te zijn in verschillende woonstijlen. Dit is mede te danken aan de tijdloze verfijningen en verschillende afwerkingen.

Beck Design en Rolf Benz

De samenwerking met Rolf Benz stamt al uit de jaren negentig (1997). Door de jaren heen is er een hechte partnerschap ontstaan, vol vertrouwen. Een van de vele ontwerpen van de hand van Beck Design is de Mio bank. Het is een luxueuze en royale bank met een zeer zachte uitstraling. Door de verschillende losse elementen is de bank eindeloos te combineren en past deze bank vrijwel in iedere huiskamer.

^