Spectrum Benno spiegel

De Benno spiegel is een echte designklassieker!

  • Ontwerp van vormgever en binnenhuisarchitect Benno Premsela
  • De beukenhouten circel is uitvoerbaar in naturel of zwart gebeitst
  • De kracht van eenvoud!
  • Stijlvol en eigentijds design

Artikelnummer
325409
€ 393,00
Vanaf € 393,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Spectrum Benno spiegel

Designer: Benno Premsela (1956)

De Spectrum Benno spiegel is een ontwerp van de binnenhuisarchitect en vormgever met eenzelfde naam, Benno Premsela. Na 70 jaar is deze spiegel een echte designklassieker, omdat de Benno een tijdloos en eenvoudig ontwerp heeft.

Er gaat verhaal rond dat Benno Premsela per toeval op dit ontwerp kwam. Bij Spectrum bleven er half-fabrikaten over van een bijzettafeltje. In deze ronde houten ring maakte hij een sleuf voor een spiegel en zo kwam de Benno spiegel tot bestaan.

De ronde ring van de Benno spiegel bestaat uit beuken multiplex van 50 cm. In deze ring zit een gleuf, zodat de spiegel gemakkelijk op zijn plek kan geschoven worden.

Benno Premsela voor Spectrum

Benno Premsela (1920 - 1997) was een bekende vormgever en binnenhuisarchitect uit Amsterdam. Hij stond bekend om zijn minimalistische stijl, waar design en functionaliteit hoofdzaak zijn. In de jaren '50 werkte hij bij een groot warenhuis als etalagist en ontmoette hij Martin Visser die destijds hoofdontwerper was bij Spectrum.

Premsela had de visie dat binnenhuisarchitectuur een dienend vak is en dat mensen geholpen moeten worden met het oplossen van problemen door ze helder te formuleren. Deze visie had Benno ook op gebruikersvoorwerpen die terugkwamen in zijn interieurs.

^