Spectrum Ijhorst bijzettafel

Het Spectrum Ijhorst bijzettafeltje heeft prachtige retro-look!

  • Ontworpen door Constant Nieuwenhuys
  • Iconisch draadstalen onderstel
  • Het tafelblad is in diverse kleuren en materialen uitvoerbaar
  • In drie formaten verkrijgbaar

Artikelnummer
325408
€ 351,00
Vanaf € 351,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Designer: Constant Nieuwenhuys (1953)

De Spectrum Ijhorst bijzettafels zijn ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Constant Nieuwenhuys. Het slanke onderstel en het eenvoudige ontwerp maken dit ontwerp zeer tijdloos. Deze bijzettafeltjes zijn een kenmerkend meubelstuk van Nieuwenhuys en markeert de overgang van internationale kunstgroep Cobra naar het stedenbouwkundige project New Babylon.

Het zwarte onderstel is vervaardigd uit een constructie van fijn draadstaal. Het ontwerp laat duidelijke manier de druk en trekkrachten zien, wat deze bijzettafeltjes zo bijzonder maakt. Het ontwerp van dit onderstel is zeer iconisch en is ook terug te zien in ontwerpen van andere meubeldesigners zoals Charles & Ray Eames. Het blad is verkrijgbaar in HPL zwart of lever en in Amerikaans notenhout. De large-versie is ook nog verkrijgbaar met een glazen tafelblad, helder of gerookt glas.

    Afmetingen (ØxH)
  • Small: Ø26 x 31
  • Medium: Ø05 x 43 cm
  • Large: Ø60 x 46 cm

Constant Nieuwenhuys voor Spectrum

Constant Nieuwenhuys (1920-2005) is een van de meest bekende Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw. Hij richtte de internationale kunstgroep Cobra op, zij zorgden na de Tweede Wereldoorlog voor een revolutie binnen de Schilderkunst. Begin jaren '50 begon hij met het maken van sculpturen.

^