Spectrum Steltman stoel

De Steltman stoel is een iconisch ontwerp binnen de designwereld!

  • Ontworpen door de bekende Gerrit Rietveld
  • Geometrisch design
  • Vanuit iedere hoek een ander beeld
  • In diverse uitvoeringen verkrijgbaar

Artikelnummer
325361
€ 2.082,00
Vanaf € 2.082,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Designer: Gerrit Rietveld - 1963

Toen Gerrit Rietveld 75 jaar was heeft hij zijn laatste stoel ontworpen. Dit was de Steltman stoel voor de gelijknamige Haagse juwelier.

De Steltman stoel heeft twee versies, die een spiegelbeeld van elkaar zijn. Dit zorgt voor een bijzonder beeld wanneer je ze bij elkaar zet. Deze stoelen werden gebruikt in de Steltman juwelier voor klanten die sieraden en trouwringen gingen uitzoeken. Hierdoor kregen de stoelen na verloop een extra symbolische betekenis: twee aparte, tegengestelde vormen die samen één zijn. Door zijn asymmetrische vorm geeft de Steltman vanuit iedere hoek een bijzonder beeld. De strakke lijnen en het geometrische design is typerend voor Rietveld.

De eerste Steltman stoelen werden voor de juwelier standaard in wit kunstleer geleverd. Later werd deze na Gerrit zijn overlijden ook in hout uitgevoerd. Vandaag de dag wordt de stoel gebouwd aan de hand van originele tekeningen van Rietveld en is de stoel uitvoerbaar in verschillende stof- en ledersoorten.

Gerrit Rietveld voor Spectrum

De bekende Nederlandse architect, meubelmaker en ontwerper Gerrit Rietveld (Utrecht, 1888-1964) ging al vroeg in zijn leven aan de slag als meubelmaker. Dit deed hij in het bedrijf van zijn vader, van wie hij ook het vak leerde. Vanuit hier kwam hij in aanraking met de De Stijl en werd hij het toonbeeld van deze kunststroming. Rietveld was al sinds de oorlogsjaren betrokken bij de collectie van Spectrum. In de jaren '50 ging hij aan de slag om diverse meubelen voor het merk te ontwerpen, die tot heden nog steeds geliefd zijn bij vele meubel en kunstliefhebbers

^