Cassina 636 Elling Buffet kast

Deze ongeëvenaarde buffetkast vindt u nu online bij Pot Interieur!

  • Het orgineel werd 100 jaar geleden ontworpen
  • Een echt Nederlands design
  • Opnieuw uitgebracht in samenwerking met nabestaanden van de ontwerper
  • Strakke lijnen vormen de basis van dit unieke ontwerp!

Artikelnummer
311918
€ 28.381,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Cassina 636 Elling Buffet kast

Designer Gerrit Thomas Rietveld

Cassina 636 Elling: een Nederlands ontwerpDit dressoir, ontworpen in 1919, was een belangrijke maatstaf voor de inrichting van de moderne stijl en werd oorspronkelijk gebruikt in de modelwoning ontworpen door J.P Oud voor Spargen, in Rotterdam, en in verschillende interieurprojecten, waaronder het project voor P.J Elling. Het originele model werd vernietigd in een brand en alleen herbouwd onder toezicht van de ontwerper in 1951 voor een tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Tegenwoordig produceert Cassina deze kast voor het eerst in zijn historische timmerwerk in Meda, in samenwerking met de erfgenamen van de ontwerper.

De belijning van de Elling buffet kastDe zuivere lijnen van de structuur creëren een sterke basis waaraan oppervlakken, laden en opslageenheden zijn toegevoegd. Het model wordt beïnvloed door F.L. Wright en de Anglo-Japanse kunst van E.W. Godwin, met name terug te zien in de horizontale oppervlakken, die worden gecompenseerd door de verticale steunen die een rooster vormen waaraan de opslagcompartimenten zijn opgehangen. Een bijzonder ontwerp waar u niet op uitgekeken raakt!

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, neem contact met ons op!

^