Spectrum SZ 63 fauteuil

Het ontwerp van de SZ 63 is zeer herkenbaar voor Martin Visser zijn stijl!

  • Prachtig lijnenspel en minimalistische vormgeving
  • In diverse stof- en ledersoorten verkrijgbaar
  • Zwart stalen frame met armleggers van wengehout
  • Ontworpen door Martin Visser in 1960

Artikelnummer
325390
€ 2.005,00
Vanaf € 2.005,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Spectrum SZ 63 fauteuil

Designer: Martin Visser

De Spectrum SZ 63 is een ontwerp dat typisch is voor Martin Visser zijn stijl. De minimalistische en geometrische vormgeving is een belichaming van zijn 'form-follows-function'-visie op meubelontwerp.

De SZ 63 fauteuil heeft een vierkanten frame in epoxy zwart met massief wengehouten armleuningen. Voor de bekleding kan er gekozen worden uit diverse stof- en ledersoorten.

Martin Visser voor Spectrum

Martin Visser (1922-2009) is een van de meest bekende Nederlandse meubelontwerpers. Jarenlang was hij meubelontwerper voor een groot warenhuis, totdat hij in 1954 werd gevraagd hoofdontwerper te worden voor Spectrum. Hij is een toonbeeld voor het merk. Zijn doordringende ontwerpen hebben een doelgerichte aanpak en passen nog steeds in hedendaagse interieurs.

In de jaren '50 en '60 heeft hij vele meubelontwerpen gemaakt voor de collectie van Spectrum. Hij ontwierp deze met eenvoudige vormen en door zo weinig mogelijk materiaal te gebruiken. Gedurende de twintig jaar als hoofdontwerper bij Spectrum heeft Visser vele bijzondere meubelstukken mogen ontwerpen.

^