Spectrum SZ 02 fauteuil

De Spectrum SZ 02 fauteuil heeft een minimalistische vormtaal en een duidelijke constructie

  • Het gestrikte tuigleder zorgt voor mooie details
  • Uitvoerbaar in naturel, donkerbruin of zwart
  • Origineel design van Martin Visser

Artikelnummer
325380
€ 1.893,00
Vanaf € 1.893,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Designer: Martin Visser - 1960

De SZ 02 fauteuil is een ontwerp van Martin Visser voor Spectrum. In 1960 mocht hij meerdere meubelen ontwerpen voor het merk. Het robuuste materiaal, de slanke constructie en de eenduidige vormgeving zijn typerend voor Visser. Deze fauteuil is samen met de Spectrum SE 01 fauteuil (in pitriet) ontworpen.

Deze fauteuil heeft een rank buizenframe in mat chroom of zwart epoxy. De tuiglederen bekleding kan in naturel, donkerbruin of zwart worden uitgevoerd.

Martin Visser voor Spectrum

Martin Visser (1922-2009) is een van de meest bekende Nederlandse meubelontwerpers. Jarenlang was hij meubelontwerper voor een groot warenhuis, totdat hij in 1954 werd gevraagd hoofdontwerper te worden voor Spectrum. Hij is een toonbeeld voor het merk. Zijn doordringende ontwerpen hebben een doelgerichte aanpak en passen nog steeds in hedendaagse interieurs.

^