Spectrum SZ 01 fauteuil

De Spectrum SZ 01 heeft een minimalistisch, maar bijzonder design!

  • Met prachtig geweven pitriet
  • Tijdloze en heldere vormgeving
  • Minimalistisch stalen frame; verchroomd of zwart
  • Design van Martin Visser

Artikelnummer
325381
€ 2.192,00
Vanaf € 2.192,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Spectrum SZ 01 fauteuil

Designer: Martin Visser - 1960

De Spectrum SZ 01 fauteuil is een ontwerp van Martin Visser uit 1960. Het heldere ontwerp is typerend voor Visser zijn meubelen. De zitting is van geweven pitriet en dit geeft een bijzonder contrast met het stalen frame. Deze stoel is in combinatie met de Spectrum SZ 02 fauteuil (met tuigleer) ontworpen.

Het minimalistische frame kan verchroomd worden of met een zwarte epoxylaag afgewerkt worden. Het weven van het pitriet wordt gedaan door vakmensen. In deze stoel gaat wel 320 meter pitriet!

Martin Visser voor Spectrum

Martin Visser (1922-2009) is een van de meest bekende Nederlandse meubelontwerpers. Jarenlang was hij meubelontwerper voor een groot warenhuis, totdat hij in 1954 werd gevraagd hoofdontwerper te worden voor Spectrum. Hij is een toonbeeld voor het merk. Zijn doordringende ontwerpen hebben een doelgerichte aanpak en passen nog steeds in hedendaagse interieurs.

^