Spectrum New Amsterdam fauteuil

Eersteklas comfort en design met de New Amsterdam fauteuil van Spectrum!

  • Ontwerp van Gerrit Rietveld
  • Geweldig zitcomfort
  • Minimalistisch en bijzonder
  • In diverse uitvoeringen mogelijk

Artikelnummer
325392
€ 3.625,00
Vanaf € 3.625,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Designer: Gerrit Rietveld - 1937

De New Amsterdam fauteuil is een ontwerp van Gerrit Rietveld voor het stoomschip met eenzelfde naam: New Amsterdam. Deze fauteuil was onderdeel van het interieurontwerp voor een eersteklas hut. Dit interieur moest voldoen aan de levensstijl van de moderne oceaanreiziger en hun behoefte aan luxe en comfort. De fauteuils die hij heeft mogen ontwerpen voor deze hut waren het meest opvallend aan dit interieur. Jaren later heeft Spectrum dit prachtige meesterwerk van Rietveld in hun collectie mogen nemen.

De Spectrum New Amsterdam fauteuil is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk geheel gestoffeerd of met armleggers van Amerikaans notenhout. Beiden komen in een breed scala aan schitterende stof- en ledersoorten.

Gerrit Rietveld voor Spectrum

De bekende Nederlandse architect, meubelmaker en ontwerper Gerrit Rietveld (Utrecht, 1888-1964) ging al vroeg in zijn leven aan de slag als meubelmaker. Dit deed hij in het bedrijf van zijn vader, van wie hij ook het vak leerde. Vanuit hier kwam hij in aanraking met de De Stijl en werd hij het toonbeeld van deze kunststroming. Rietveld was al sinds de oorlogsjaren betrokken bij de collectie van Spectrum. In de jaren '50 ging hij aan de slag om diverse meubelen voor het merk te ontwerpen, die tot heden nog steeds geliefd zijn bij vele meubel en kunstliefhebbers

^