Spectrum MVPHE fauteuil

De MVPHE fauteuil is speciaal ontworpen voor een tentoonstelling in het Centraal Museum!

  • Een eerbetoon aan Martin Visser van Piet Hein Eek
  • Prachtige voluptueuze vormen
  • Ook verkrijgbaar als limited edition

Artikelnummer
325387
€ 4.158,00
Vanaf € 4.158,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Designer: Piet Hein Eek - 2020

De MVPHE is een ontwerp van Piet Hein Eek, ter ere van zijn vriend en meubelontwerper Martin Visser. De naam van deze fauteuil is een combinatie van hun initialen. Deze stoel was in 2020 voor het eerst te bewonderen in het Centraal Museum in Utrecht, voor de tentoonstelling 'Tribute to Visser'.

Het volumineuze ontwerp van de MVPHE lijkt het tegenovergestelde te zijn van Martin Visser zijn visie op meubelontwerp. Zijn benadering was namelijk 'form-before-function' en zijn ontwerpen hadden een slank en intrigerend lijnenspel. Piet Hein Eek heeft de klassieke SZ 73 fauteuil als basis gepakt voor zijn ontwerp. Hij vergrootte de elementen uit en hieruit ontstond de MVPHE.

Het frame is uitgevoerd in beuken fineer. De fauteuil is gestoffeerd in de wollen stof Tonus van Kvadrad, die verkrijgbaar is in drie kleuren: mosgroen, helderblauw en antraciet.

De MVPHE fauteuil is opgenomen in de collectie van Spectrum als een First Edition van 30 stuks. Elk exemplaar is genummerd en voorzien van een certificaat.

Piet Hein Eek voor Spectrum

Piet Hein Eek (1967) studeerde in 1990 af aan de Design Academy Eindhoven. Zijn afstudeerproject was een sloophouten kast, die inmiddels een echte klassieker is geworden. In 1992 opende hij in Geldrop zijn eigen meubelfabriek en boduurde hij verder op zijn visie van zijn afstudeerproject: ontwerpen met materiaal. In 2010 verhuisde hij zijn fabriek naar de formalige Philips-fabriek in Eindhoven en opende hij in dit gebouw diverse andere voorzieningen. Hij heeft in de loop ter jaren diverse prijzen gewonnen voor zijn meubelontwerpen en sommige meubels zijn zelfs opgenomen in museumcollecties.

^