Spectrum Berlijnse stoel

De Berlijnse Stoel is een museumwaardig icoon!

  • Eén van de bekendste ontwerpen van Gerrit Rietveld
  • Een modern sculptuur
  • Gemaakt van massief eikenhout

Artikelnummer
325375
€ 2.968,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Spectrum Berlijnse stoel

Designer: Gerrit Rietveld - 1920

De Berlijnse Stoel is een icoon in de designwereld. Gerrit Rietveld ontwierp deze voor de 'Juryfreie Kunstschau' in Berlijn en het is een van de meest iconische ontwerpen uit zijn catalogus. In 1960 werd de stoel opnieuw ontworpen voor de Amsterdamse Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Het ontwerp van de Berlijnse Stoel bestaat uit acht losse planken, die ieder gelakt zijn in zwart, grijs of wit. Het vlakken- en lijnenspel is typisch voor de kunststroming De Stijl. De Berlijnse Stoel is gemaakt van massief eiken. Doordat de stoel gelakt is, komt de originele houtstructuur door de kleur heen. Dit allemaal zorgt ervoor dat de Berlijnse Stoel een zeer bijzonder meubelstuk is.

Gerrit Rietveld voor Spectrum

De bekende Nederlandse architect, meubelmaker en ontwerper Gerrit Rietveld (Utrecht, 1888-1964) ging al vroeg in zijn leven aan de slag als meubelmaker. Dit deed hij in het bedrijf van zijn vader, van wie hij ook het vak leerde. Vanuit hier kwam hij in aanraking met de De Stijl en werd hij het toonbeeld van deze kunststroming. Rietveld was al sinds de oorlogsjaren betrokken bij de collectie van Spectrum. In de jaren '50 ging hij aan de slag om diverse meubelen voor het merk te ontwerpen, die tot heden nog steeds geliefd zijn bij vele meubel en kunstliefhebbers

^