Cassina 635 Black Red and Blue fauteuil

De Black Red and Blue is een herkenbaar ontwerp in prachtige kleuren!

  • Iconisch ontwerp van Gerrit Rietveld
  • In kleuren van Wicher Zeilmaker
  • Leverbaar met een zitkussen

Artikelnummer
325193
€ 3.926,00
Vanaf € 3.926,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Designer: Gerrit Rietveld

De Cassina Black Red and Blue is een ontwerp wat dateert uit 1917 van de bekende Nederlandse kunstenaar, Gerrit Rietveld. Dit prachtige ontwerp wordt sinds 2015 geproduceerd door Cassina.

De stoel is het meest herkenbaar met het iconische palet van primaire kleuren, maar dit was niet de eerste uitwerking van dit ontwerp. Het prototype was gemaakt in 1918 van blank hout. De bedoeling van dit ontwerp was om een leunstoel te maken met zo min mogelijk onderdelen. De kleuren rood, blauw en geel kwamen later pas in beeld, dit vanaf 1923. Dit kwam omdat Gerrit Rietveld actief was bij de publicatie 'De Stijl', waar hij eerder interieurs in dit kleurenpalet publiceerde.

Rietveld maakte de stoel ook in andere kleuren, dit op verzoek van de klant. Zo kwam leraar Wicher Zeilmaker met het idee om de stoel in zwart, wit en groen te laten maken. Zo was de Black Red and Blue ontstaan. Nu is deze prachtige editie opgenomen in de collectie van Cassina en kan iedereen deze schitterende kleurencombinatie in hun interieur zetten.De latten van de stoel hebben een zwarte gebeitste afwerking. De uiteinden van deze zijn in het wit afgewerkt. De rugleuning en zitting zijn in een prachtige donkergroene kleur. Ook is het mogelijk om de stoel met een kussen te bestellen.

^