Spectrum Press Room Chair fauteuil

De Press Room Chair is fauteuil met een buitengewoon karakter!

  • Herkenbaar ontwerp van Gerrit Rietveld
  • Uitvoerbaar in diverse stof- en ledersoorten
  • Draaiend onderstel met een terugkeer mechanisme

Artikelnummer
325379
€ 3.293,00
Vanaf € 3.293,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Spectrum Press Room Chair fauteuil

Designer: Gerrit Rietveld - 1958

De Press Room Chair is een ontwerp van Gerrit Rietveld. In 1958 mocht hij deze stoel ontwerpen voor het Unesco gebouw in Parijs. Deze stoel zou dienen als loungestoel voor journalisten, zodat ze comfortabel plaats konden nemen aan de leestafel in de persruimte. Hieraan heeft de Press Room Chair ook zijn naam te danken. Helaas kon het ontwerp destijds niet uitgevoerd worden door Rietveld, omdat er een gebrek aan tijd en middelen was. Dankzij dat de ontwerpen bewaard gebleven zijn, kon Spectrum in 2014 alsnog de Press Room Chair uitbrengen.

Deze fauteuil is in diverse stof- en ledersoorten verkrijgbaar. De bekleding is afgewerkt met een dubbele stiknaad, die ieder vlak van de stoel benadrukt. De armleuningen zijn uitvoerbaar in eiken- of Amerikaans notenhout. De fauteuil heeft een draaivoet met een terugkeermechanisme, die uitvoerbaar is met een zwarte coating of RVS.

Gerrit Rietveld voor Spectrum

De bekende Nederlandse architect, meubelmaker en ontwerper Gerrit Rietveld (Utrecht, 1888-1964) ging al vroeg in zijn leven aan de slag als meubelmaker. Dit deed hij in het bedrijf van zijn vader, van wie hij ook het vak leerde. Vanuit hier kwam hij in aanraking met de De Stijl en werd hij het toonbeeld van deze kunststroming. Rietveld was al sinds de oorlogsjaren betrokken bij de collectie van Spectrum. In de jaren '50 ging hij aan de slag om diverse meubelen voor het merk te ontwerpen, die tot heden nog steeds geliefd zijn bij vele meubel en kunstliefhebbers

^