Studio Truly Truly

Studio Truly Truly is een Australisch ontwerpstudio, dat werkt vanuit Dordrecht. De studio is opgericht door de Australische Kate (1981) en Joel Booy (1981). Dit duo is actief op verschillende gebieden, waaronder het ontwerpen van producten, verlichting, meubels, textiel en ruimtelijke installaties.

Studio Truly Truly focus zich op het ontwerpen van doordachte producten. Het duo gebruikt hun grafische achtergrond om tot unieke ontwerpen te komen, welke kunstzinnig genoemd kunnen worden. Het duo staat bekend om hun subtiele details en ragfijn materiaalgebruik. Het zijn ingetogen meubelen die opvallen door de heldere kleuren en scherpe contouren.

Het duo is opgeleid tot grafische ontwerpers, ook tijdens hun grafische werk hebben Kate en Joel samengewerkt. Joel wilde zich graag verder verdiepen en ontwikkelen in het ruimtelijk ontwerpen. Voor hem was er maar één plek waar hij dit het beste kon doen, namelijk op de Design Academy in Eindhoven. Hierdoor hebben zij de stap gemaakt om in 2010 te verhuizen vanuit Brisbane (Australië) naar Eindhoven. Hier is Joel gaan studeren aan de Design Academy, Kate vond werk als grafisch ontwerper. Na het afstuderen in 2014 van Joel zijn zij samen Studio Truly Truly gestart.

7 producten

per pagina

7 producten

per pagina

Studio Truly Truly en Leolux

Studio Truly Truly is sinds 2020 verbonden aan het merk Leolux. In deze korte periode zijn al diverse zitmeubelen en tafels ontwikkeld. Volgens Truly Truly heeft het merk lef, met een lange historie van gedurfde ontwerpen met sprankelende kleuren. Hier wil het ontwerpduo graag verder opbouwen. Ondanks dat zij graag uitgesproken meubelen ontwerpen willen zij er graag een nuance en detail in brengen.

Leolux en Truly Truly hebben met elkaar gemeen dat zij beiden streven naar originaliteit. Desondanks zijn er ook verschillen wat Studio Truly Truly ook prettig vindt, hierdoor wordt het ontwerpduo uit hun comfortzone gehaald.

Deze samenwerking met Leolux is kort te noemen, maar vruchtbaar. In de periode is de Cream fauteuil en de Pulla bank al tot stand gekomen. Maar ook de klaar bijzettafel en de Toveri salontafel. Dit wijst er maar op, dat er nog een lange samenwerking in het verschiet ligt met Leolux en Studio Truly Truly.

^