René Holten

René Holten (1961) woont en werkt in Maastricht. Hij heeft de Kunstacademie van Maastricht en de Design Academy in Eindhoven afgerond. In 1993 heeft René zijn eigen studio geopend; René Holten Industrial Design. René heeft zich gespecialiseerd in industriële productvormgeving en design. Hij houd in zijn ontwerpen rekening met duurzaamheid en het milieu. Holten kenmerkt zich door sobere en heldere vormgeving, waardoor zijn ontwerpen tijdloos zijn.

René Holten heeft zich in een zeer breed werkveld ontwikkeld, zo werkt hij de laatste jaren voor de merken Pullman, Artifort, Mosa, Indera en Clou. Met de ontwerpen van Artifort heeft René diverse prijzen gewonnen. Zo heeft hij met de DoDo, in 1998 ‘Beste Nederlands Meubelontwerp’. Holten ontving voor de Libel en de Lotus & Low Lotus de Award voor ‘Goed Industrieel Design’. Verder heeft hij diverse succesvolle projecten met Artifort, zoals de Mare bank, Shark en Nina eetkamerstoelen.

12 producten

per pagina

12 producten

per pagina

Artifort en René Holten

René heeft sterk het gevoel dat het ontwerp-DNA van Artifort bij hem past, dit geld ook voor de design historie van het merk. René vind het moeilijk om uit te leggen wat het gevoel is, maar het voornaamste is dat hij voelt dat het bij hem past. Voornamelijk is het de Artifort-stijl, die is ontstaan in de jaren 60, ten tijde van Pierre Paulin en Jeffrey Harcourt. Tijdens de begin van René Holten, is Paulin, een echte inspiratiebron geweest. Dit mede doordat René, ontwerpen ziet als beeldhouwen, hierdoor worden zijn ontwerpen ook vaak bestempeld als sculpturaal. Paulin benaderd zijn ontwerpen op gelijke wijze, daarom is het niet vreemd dat Holten hem als voorbeeld heeft gezien.

^