Monica Förster

Monica Förster is opgegroeid dicht op de poolcirkel, namelijk in het het uiterste noorden van Zweden. Haar werk wordt gekenmerkt door een sterk gevoel voor pure vorm vermengd met een nooit aflatende nieuwsgierigheid naar nieuwe materialen en technologie. Ze heeft gestudeerd aan de twee grootste design scholen van Zeden, Beckmans en Konstfack.

Haar werk is kenmerkend door de ingetogen vormen vermengd met een oneindige nieuwsgierigheid naar nieuwe materialen en technologieën. Monica heeft een sterke voorkeur voor cross disciplinair te werken. Ze bedenkt continue vernieuwende oplossingen in industrieel-, meubel- en objectontwerp.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

Monica Förster design Studio

Zij mag zich schalen bij de top van de Zweedse design. Haar studio Monica Förster design Studio is opgericht in 1999 en gevestigd in Stockholm, Zweden. Ze werkt op internationaal niveau samen met bedrijven zoals; Volvo, Tecno, Alessi, Cappellini, Poltrona Frau, De Padova, Bernhardt, Whirlpool, Georg Jensen, Eric Joergensen, Offecct en Rörstrand.

De Suit

Förster heeft voor Artifort de Suit eetkamerstoel ontworpen. Deze stoel is volledig gestoffeerd. De stoel heeft een eigenzinnige silhouet, met een elegante open rug. De soepele lijnen vormen zich moeiteloos naar de vorm van het lichaam. Deze stoel is comfortabel en uitnodigend. De zachte stoffering omarmt de gebruiker geheel. Het is een stoel met een eigen persoonlijkheid die elke ruimte uniek maakt.

Prijzen

Förster heeft in haar carrière al diverse prijzen mogen ontvangen voor haar werk, Zoals Designer of the year. Ook heeft ze deelgenomen aan diverse wereldtentoonstellingen en is haar werk tentoongesteld in diverse musea, zo is haar werk terug te vinden in het Museum of Modern Art in New York.

Monica is ook betrokken geweest bij de lancering van het Bosnische bedrijf Zanat. Dit bedrijf staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zij streeft ernaar om het bedrijf op de internationale markt te brengen. De visie ligt hierbij op het aangaan van nieuwe samenwerkingen.

^