Gerard Vollenbrock

Gerard Vollenbrock (1949), werkt afwisselend in Arnhem en op het Griekse eiland Serifos. Gerard volgde de opleiding tot grafisch vormgever aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede en beeldende vorming aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Als Meubelontwerper is Vollenbrock sinds 1984 werkzaam. Vanaf 1987-1992 was Vollenbrock ook werkzaam als docent meubelontwerpen en interieurarchitectuur aan de Minerva Academie in Groningen.

2 producten

per pagina

2 producten

per pagina

Gerard Vollenbrock’s collecties zijn onder andere in productie genomen door de gerenommeerde merken als Artifort en Leolux. Griekenland is voor Gerard een belangrijke inspiratiebron. In zijn studio werkt hij zijn ideeën uit tot schetsen en tot de daadwerkelijk werktekeningen. Zo is de bekende Scylla fauteuil (1996) van leolux ook tot stand gekomen. Deze fauteuil is vernoemd naar een nimf uit de Griekse sage, waarin Poseidon’s dochter dramatisch eindigd als zeemonster. Het ontwerp van deze fauteuil geef duidelijk Gerards interesse aan, in De Stijl en Bauhaus. De fauteuil heeft strakke lijnen, eenvoudige en duidelijke vorm en constructie, elegante maar ingetogen moderne materialen. 

In 2009 heeft Vollenbrock in samenwerking met Artifort de Pace fauteuil uitgebracht. Dit is een stoel met eenvoud, mooie rechte lijnen met een uitstekend zitcomfort met een slank buisframe. 

Vollenbrock’s motto is “Heldere eenvoud in een elegante vorm”. Dit laat hij in elk ontwerp terug komen. 

Naast zijn werk als ontwerper is Gerard Vollenbrock ook schilder en schrijver.

^