De mooiste moderne bureaus voor thuis en op kantoor

Bent u op zoek naar kantoorinrichting en inspiratie? Of u nu een thuiskantoor wilt inrichten of op zoek bent naar inspiratie voor uw werkplek op kantoor. Pot Interieur heeft de perfecte oplossing voor u. U ontdekt verschillende stijlen en ontwerpen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Of u nu houdt van een Scandinavisch design, een industriële stijl of een multifunctioneel bureau, bij Pot Interieur vindt u het allemaal. Ook geven wij een aantal tips waarop u kunt letten bij het kopen van een nieuw bureau.

Arco Grid Work tafel

Arco Grid Work tafel

Waar op letten bij het kiezen van een modern bureau

Voordat u een bureau gaat kiezen, willen wij van Pot Interieur u een aantal tips meegeven

- Grootte:

Meet de ruimte waarin u het bureau wilt plaatsen, zodat u weet hoe groot het bureau kan zijn. Daarnaast oogt het mooier wanneer de grootte van het bureau past bij de grootte van de ruimte. Een klein bureau in een grote ruimte past niet goed bij elkaar.

- Stijl:

Bepaal welke bureaustijl het beste past bij uw smaak en werkbehoeften. Houdt u van minimalistisch en strak of juist meer uitgesproken en industrieel?

- Functionaliteit:

Denk van tevoren na over de functionaliteiten waaraan het bureau moet voldoen. Zo kunt u ervoor kiezen dat uw bureau voldoende opbergruimte heeft. Wilt u meerdere schermen op uw werkblad plaatsen? Dan is een groot werkblad een vereiste. Is een kabelgoot een gewenste optie? Zo houd uw werkplek netjes en opgeruimd, niets vervelender dan overal kabels van uw apparaten.

- Materiaal:

Overweeg bij het kiezen van een nieuw bureau welk materiaal uw voorkeur heeft. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende houtsoorten, metaal of zelfs glas.

Selectie design bureaus

De verschillende bureaustijlen

1) Een rustige, Scandinavische kantoorinrichting

U wilt graag een rustige en georganiseerde werkruimte creëren, en hiervoor is Scandinavisch design perfect geschikt. Het staat bekend om zijn eenvoud, functionaliteit en minimalisme. De bureaus zijn meestal gemaakt van licht hout, zoals berken of eiken, en hebben strakke lijnen. Dit maakt de bureaus duurzaam en tijdloos. Met een Scandinavische kantoorinrichting creëert u een stijlvolle uitstraling in uw werkkamer of kantoor.

2) Een stoere, industriële stijl

Wanneer u van robuuste en stoere uitstraling houd, past de industriële stijl goed bij u. Deze stijl is geïnspireerd op oude fabrieken en lofts en kenmerkt zich door het gebruik van materialen zoals metaal en hout. Net als de Scandinavische stijl heeft de industriële stijl ook een minimalistisch ontwerp met strakke lijnen en eenvoudige vormen. Het past ook goed bij een moderne uitstraling. Een industrieel bureau voegt een vleugje karakter toe aan elke werkruimte.

3) De multifunctionele bureaus

U wilt uw werkkamer multifunctioneel inrichten, zodat u uw ruimte efficiënt kunt gebruiken. Een multifunctioneel bureau past hier uitstekend bij. Deze bureaus zijn zo ontworpen dat ze veelzijdig ingezet kunnen worden en vaak extra functionaliteiten hebben. Zo bieden ze bijvoorbeeld ingebouwde opbergruimte in de vorm van lades of zelfs een kastje. Sommige bureaus zijn ontworpen met een uitschuifbaar tafelblad. Met een multifunctioneel bureau kunt u uw werkplek aanpassen aan uw specifieke behoeften en zorgen voor een opgeruimde en georganiseerde omgeving.

Kantoorinrichting tips

Naast deze bureaus zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om uw kantoor in te richten. Hieronder delen wij een aantal handige tips:

  • Kies voor rustige kleuren om de concentratie te bevorderen
  • Zorg voor voldoende groen op kantoor om de luchtkwaliteit te verbeteren
  • Plaats persoonlijke items zoals foto's en souvenirs om het kantoor gezelliger te maken
  • Investeer in goede verlichting om vermoeide ogen te voorkomen
  • Houd uw werkplek schoon en opgeruimd voor meer rust en overzicht

Conclusie

Of u nu een liefhebber bent van Scandinavisch design, de industriële stijl verkiest of op zoek bent naar een multifunctioneel bureau, er zijn talloze opties beschikbaar die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Door te kiezen voor een bureau dat past bij uw persoonlijke stijl en behoeften, creëert u een inspirerende werkplek waar u met plezier aan de slag kunt. Vergeet niet te investeren in een comfortabele bureaustoel en verlichting, zoals een bureaulamp of plafondlamp, die uw werkruimte compleet maken.

^