Catawiki is oneerbiedig gezegd de marktplaats van kunst- en verzamelobjecten. In 2008 werd dit veiling platform opgericht om kunst toegankelijk te maken voor het grote publiek. Ondanks de democratisering van de kunst door dit netwerk is er sprake van een vorm van gatekeeping d.m.v. interne experts, zij selecteren alleen de beste objecten voor de veiling. Zo kan de koper met een gerust hart een weloverwogen bod uitbrengen op zijn of haar volgende droomobject.

Vormt Catawiki als kunstverkoper - officieel bemiddelaar - een bedreiging voor galeries? Iedere galeriehouder zal hier volmondig "neen" op antwoorden. Volgens mij is het naïef om de digitale ontwikkelingen binnen de kunstwereld niet serieus te nemen. Aan de andere kant zie ik het ook niet als een bedreiging, eerder een uitdaging om het begrip galerie en wat dit allemaal kan zijn te vernieuwen of verbreden. De periode van een galerie als witte ruimte - een blank canvas - waar een potentiële koper binnen wandelt, kunstwerken bekijkt, direct één koopt en thuis geleverd krijgt is voorbij.

Bij Art Gallery Pot gaan we graag de eerder vermelde uitdaging aan. Dit proces start automatisch bij de ruimte zelf, onze galerie is gevestigd binnen Pot Interieur in Axel, een begrip in de wereld van designmeubelen. Hier worden onze prachtige kunstwerken gepresenteerd in studio's van werelds grootste designmerken (waaronder B&B Italia, Minotti, de Sede, Jori, Cassina, Vitra en Leolux).

Daarnaast beschikken wij op de 1ste verdieping over een eigen galerie ruimte, doelgericht afgestemd op de wensen van elke kunstliefhebber: een deel van de ruimte wordt uitsluitend gebruikt voor het creëren van "uit de kunst" interieurontwerpen. Als galeriehoudster en kunst styliste ga ik hier met klanten in gesprek en creëren we samen een droom interieur. Dit deel van de ruimte is een inspirerende omgeving waar creatieve ideeën en oplossingen uit voortkomen, zo werken we met de 27 kleuren Decoration paint collectie en maken we gebruik van verschillende digitale technieken om de ontwerpen te realiseren. Een kunstwerk wordt niet gezien als uitsluitend een verzamel object (zoals bij Catawiki), maar als een belangrijk onderdeel van het interieur.

^