Tej Chauhan

Tej Chauhan geboren in Londen (1972). In 1995 is hij is hij afgestudeerd aan de Central St Martins School of Art and Design. Na zijn studie is Tej aan de slag gegaan als onafhankelijke ontwerper en adviseur voor verschillende merken.

Tej Chauhan is in 2000 het designteam van Nokia gaan versterken. Onder zijn leiding zijn de Nokia 7600, 7280 en 7370 op de markt gebracht. De 7280 behoorde tot de beste producten uit 2004, uitgeroepen door het Fortune Magazine. In 2005 is Tej Chauhan voor zichzelf begonnen met de gelijknamige ontwerpstudio.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

Chauhan zijn interesse gaat verder dan de vereisten van schoonheid en functie. Het ligt voornamelijk in de manier waarop objecten ons kunnen laten voelen. Tej gebruikt de Emotive Industrial Design-benadering in zijn ontwerpen, zo creëert hij unieke producten en productervaringen. Hij wil met zijn producten vreugde bij de gebruik opwekken en verbinding creëren.

Doordat Tej Chauhan een onafhankelijke ontwerper is, heeft hij voor veel verschillende merken gewerkt, zoals Nokia en British Airways. Doordat hij zijn eigen ontwerpstudio heeft geopend heeft hij een internationale reputatie opgebouwd. Zo is hij ook een samenwerking aangegaan met Artifort, hiervoor heeft hij de Moby voor ontwikkeld. Dit was teven het eerste meubelstuk van de hand van Tej.

Moby

Moby is een veelzijdige accessoire in het huis of op het werk. Dit komt door het speelse en ontroerend uiterlijk. Deze poef is handzaam, mooi en praktisch. Door het handgreep kun je de poef makkelijk verplaatsen, ook dit biedt ruimte om de laptop of tijdschrift op te bergen. Door het krachtige lijnenspel, waardoor de pouf er sierlijk uitziet.

^