Richard Hutten

Richard Hutten (1967) is een Nederlandse ontwerper, afkomstig uit Zwollerkerspel maar momenteel werkzaam vanuit Rotterdam. Richard is in 1991 afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. Na het behalen van zijn studie heeft hij zijn eigen designstudio opgericht.

Richard heeft een voorliefde voor stoelen. Hij verzameld al vele jaren stoelen, daarbij ontwerpt hij ze ook. De merken waarvoor hij werkzaam is zijn onder andere Artifort, Moroso en Palau. Zijn eigen stoelen verzameling is uitgegroeid tot meer dan 100 exemplaren. Zo heeft Richard voor Artifort de Apps fauteuil ontworpen. Hutten richt zich niet alleen op stoelen, hij ontwerpt ook andere meubelen en verlichting.

Hutten zijn meubelen zijn te omschrijven als functionele meubelen in een conceptuele en humoristische stijl. Dit is ook niet vreemd, hij wil met zijn ontwerpen een bijdrage leveren aan het instandhouden van onze speelse, fantasierijke kant. Dit blijkt ook uit een van zijn quotes die hij geregeld gebruik; “traditioneel gaat design over het oplossen van een probleem. Ik los geen probleem op; ik creëer mogelijkheden”.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

Tentoonstellingen

Hutten’s werk is in meer dan 40 musea over de hele wereld opgenomen in de collectie. Hierdoor is hij de meest verzamelde levende ontwerper. Richards ontwerpen zijn onder andere terug te vinden in het Victoria & Albert Museum London, Centraal Museum Utrecht, Vitra Museum Weil am Rhein en Stedelijk Museum 's Hertogenbosch.

Apps

De Apps fauteuil heeft het uiterlijk van een icoontje op de smartphone, het is namelijk een kubus met afgeronde hoeken. De fauteuils is ontworpen volgens de beste tradities van Artifort, namelijk’; vloeiend, tijdloos en comfortabel. Het comfort wordt gewaarborgd door de singles in de rug en de zitting, de dikke schuimlaag wordt het zitcomfort ook vergroot.

^