Monika Mulder

Monika Mulder, geboren in Woudsend, Nederland, in 1972. Ze was van jongs af aan al zeer creatief, dit heeft de richting gegeven aan haar professionele leven. Van 1992-1997 heeft Monika gestuurd aan de Design Academy in Eindhoven. Tijdens deze studie heeft ze stage gelopen op de ontwerpafdeling van de IKEA in Zweden, dit leidde tot een baan en opeenvolging van opmerkelijke projecten.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

Artifort Twins

De Artifort Twins van Monika, kun je opvallend noemen. Het is een tafeltjes dat meteen je aandacht trekt. De afmeting en verhoudingen zijn theatraal, zegt Mulder. Maar de tafelbladen vullen elkaar zeer goed aan. Volgens haar kun je de twee tafelbladen zien als de linker en de rechterhand, samen vullen zij elkaar heel goed aan. In deze tafel heeft Monika goed laten terugkomen dat alles verbonden is, maar tegelijkertijd individueel de doelen worden nagestreefd.

Monika Mulder Design

Mulder heeft in 2007 haar eigen ontwerpstudio geopend in een oude suikerfabriek in Göteborg (Zweden). Tijdens haar ontwerpproces is Monika ervan overtuigd, dat je met kleine middel veel kunt bereiken. Dit past ze dan ook op al haar ontwerpen toe. Vanuit haar ontwerpstudio werkt zij samen met bedrijven zoals; Artifort, Materia, Markslöjd, Pholc, Lundbergs möbler, Tenzo en IKEA. Ze ziet het als voorrecht om te werken met verschillende vakkundige bedrijven en geavanceerde productiemethoden.

Monika heeft de focus liggen op het ontwikkelen van relevante oplossingen voor echte behoeften en het brengen van gratie en schoonheid in alledaagse producten. Haar streven is om functionele objecten te creëren die speels en mooi zijn.

Monika Mulder heeft zich niet alleen ontwikkeld als industrieel ontwerper, zij geeft ook lezingen op scholen en congressen. In deze lezingen wil ze haar ervaringen delen als ontwerper.

Bekroning

Een aantal ontwerpen van Mulder zijn bekroond als Beste Zweeds design en Beste meubel van het jaar. Op diverse internationale tentoonstellingen heeft Mulder haar ontwerpen tentoongesteld.

^