Khodi Feiz

Khodi (Khodayar) Feiz is industrieel ontwerper, geboren in Iran en opgegroeid in de VS. Khodi heeft gestudeerd aan de Universiteit van Syracuse, na zijn afstuderen is hij verhuisd naar Nederland (1990), hier is hij voor Philips Design is gaan werken. 

In 1998 heeft Khodi samen met grafisch ontwerper Anneko Feiz-van Dorssen, Feiz Design Studio opgericht te Amsterdam. Binnen Feiz Design Studio zijn zij gespecialiseerd in product- en meubel design, branding en strategisch design voor bedrijven als Alessi, Artifort, Herman Miller, Logitech, Nokia, Offecct en Samsung. Khodi Feiz werd in 2014 benoemd tot Art-Director van Artifort. Hier houd Feiz toezicht op alle design- en branding kwesties.

12 producten

per pagina

12 producten

per pagina

Khodi Feiz heeft voor zijn werk tal van onderscheidingen ontvangen. Over de hele wereld is zijn werk te zien geweest op diverse tentoonstellingen. 
Feiz heeft duidelijk inspiratiebronnen, die tevens als uitgangspunten gelden voor de design studio, die kort en bondig samengevat kunnen worden in duidelijkheid, concept en context

Uitgangspunten van Feiz Design Studio

Duidelijkheid: Objecten worden uitgekleed tot de essentie, niet om ze saai te maken. Enkel om de belangrijkste kwaliteit naar voren te brengen. Objecten worden vaak complex of geavanceerd gemaakt of dat beter is? Feiz Design Studio, stelt het tegenovergestelde voor, hoe eenvoudiger het object hoe uitdagender en moeilijker het wordt. Zo kan men zich niet achter de complexiteit verschuilen. 
Concept: is het idee, dat betekenis geeft aan het object. Zo wordt de kijker gedwongen om tweemaal te kijken. Zo ontstaan uit nieuwe concepten, ook nieuwe typologieën. 
Context: de ontwerpers laten zich inspireren door hun omgeving, dit is een sterk uitgangspunt. Hierdoor kan het object vaak (nieuwe) behoeftes beantwoorden en kan het leiden tot verrassende nieuwe resultaten. 

Artifort Beso

Khodi Feiz heeft onder ander voor Artifort de Beso serie (2015) ontworpen. Beso is Spaan en betekent’ ‘kus’. Het is een veelzijdig programma en bestaat uit eetkamerstoelen maar ook uit een barkruk. Het ontwerp van de Beso valt op door zijn eenvoudige lijnenspel, lichtheid, flexibele karakter en comfort. De Beso heeft hierdoor een krachtige uitstraling.

^