Edward van Vliet

Edward van Vliet (1965), is een Nederlandse ontwerper. Hij heeft gestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en aan de HKU waar hij in 1989 is afgestudeerd.
In 1990 heeft hij zijn eigen multidisciplinaire design studio geopend, Studio Edward van Vliet, in Amsterdam.

Van Vliet richt zich niet alleen op het ontwerpen van meubelen, zo heeft hij ook diverse nationale en internationale projecten uitgevoerd. Onder andere een complete inrichten van het Radisson Blu Hotels en de Coral Lodge in Mozambique. Ook textielontwerp komt voor in zijn portfolio

2 producten

per pagina

2 producten

per pagina

Studio Edward van Vliet

Edward biedt met zijn studio complete ontwerpoplossingen. Hij laat zich niet leiden door trends, hij heeft een eigen stijl en signatuur ontwikkeld. Hij past op zijn ontwerpen de “negen design sleutel” toe, deze sleutel is geheel door hem zelf ontwikkeld. De sleutel bestaat uit; patronen, lagen, natuur, culturen, materialen, kleuren, traditie, licht en schatten. Door deze sleutels telkens op een andere manier met elkaar te combineren ontstaan er unieke ontwerpen en designs.
Hij laat zich inspireren door de wereld om hem heen, dit blijkt ook uit de ‘sleutel van Vliet’. Hij mengt de traditioneel design met high tech en natuurlijke materialen. Hiermee is hij vooruitstrevend en op de toekomst gericht. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zijn ontwerpen te produceren. In zijn ontwerpen komen nooit overdreven veel decoraties terug, altijd subtiel en net genoeg. Zijn ontwerpen zijn strak en functioneel.

Leolux en Edward van Vliet

Dat van Vliet andere dingen wil doen als andere ontwerpers blijkt wel uit de tafelserie Prismo van Leolux. Hij heeft ronde tafelbladen gecombineerd met vierkante onderstellen en visa versa. Dit geeft een speciaal maar stijlvolle uitstraling. Dat de Amulet pouf van Edward’s hand afkomstig is is meteen duidelijk. Dit komt onder andere door de vorm en afwijkend materiaal dat toegepast is op deze pouf. Deze achthoekige vorm met afgeschuinde hoeken, vallen in ieders interieur op.

^