Axel Enthoven

Axel Enthoven, geboren in 1947 in Antwerpen (België). Hij heeft gestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Waarna hij verder is gaan studeren aan de Japanse designschool.

In 1970 is hij als zelfstandige ontwerper aan de slag gegaan. Enkele jaren nadat hij werkzaam was als zelfstandige ontwerper, is hij betrokken geraakt bij Leolux (1975). Voor Leolux heeft hij onder andere de Bora-serie en de Patchou ontworpen. De Bora-serie is een zeer bekende en succesvolle serie, op de dag van vandaag is de serie nog steeds verkrijgbaar bij Leolux.

4 producten

per pagina

4 producten

per pagina

De Bora serie

De Bora serie van Axel Enthoven mogen zeker revolutionair genoemd worden, voor de tijd waarin Enthoven deze serie heeft ontworpen. Het is een zeer licht en subtiel ontwerp, dit was zeer opvallend te noemen in contrast met de veelal zwaar ogende meubelen in die tijd. Na al deze jaren is de Bora Bora en de Bora Bèta serie ongewijzigd gebleven en blijken het ware klassiekers. Tot op de dag van vandaag zijn deze banken en fauteuils nog steeds verkrijgbaar en erg gewild. Dit is mede te danken aan het strakke, subtiele uiterlijk. Met een zeer hoog comfort, door de zachte arm- en rugleuningen die zich geheel vormen naar het lichaam.

^