Vitra LCW miniatuur

De miniatuur LCW stoel van Vitra

  • Schaal 1:6
  • Gemaakt van dezelfde materialen en constructie als het origineel
  • Een iconisch meubelstuk als miniatuur

Artikelnummer
329187
€ 285,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Design: Charles & Ray Eames, 1945

In 1940 werd de LCW ontwikkeld door Charles en Ray Eames samen met Eero Saarinen. De stoel heeft een triplex zitting die op een speciale en gecompliceerde manier werd gemaakt. De fauteuil werd gesponsord door het Museum of Modern art in New York. Destijds was het echter niet mogelijk om de stoel voor de commerciële markt te produceren. Het was moeilijk om het triplex in driedimensionale vormen te persen zonder dat het brak of spleet.

Na jaren lang experimenteren met technieken was de LCW het resultaat. De stoel is een iconisch meubelstuk binnen de collectie van Vitra.

Vitra miniaturen - LCW stoel

De miniatuur collectie van Vitra licht de meest belangrijke meubelen uit de geschiedenis uit. De meubelen zijn op schaal gemaakt en zijn voorzien van de originele constructie, met gebruik van dezelfde materialen en kleuren als het origineel. De LCW miniatuur is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

Bent u op zoek naar de grote variant? Bekijk hier de Vitra Plywood Group LCW stoel.

^