Vitra Organic Chair

Een kleine fauteuil met tijdloos design; de Vitra Organic Chair!

  • Uitstekend comfort
  • Minimalistisch design
  • Diverse kleuren verkrijgbaar

Artikelnummer
276013
€ 0,00
Vanaf€ 2.120,00
Offerte

Offerte

Designer: Charles Eames & Eero Saarinen

De Vitra Organic Chair is een, zoals de naam al zegt, organisch vormgegeven stoel. Het ontwerp is al verschillende jaren oud, maar de stoel is toch nog modern. Een tijdloos design dus! De Organic Chair van Vitra heeft een luchtige vormgeving door het gat in de zitting van de stoel. De stoel is zeer geschikt als kleine leesfauteuil.

Charles Eames & Eero Saarinen ontwierpen de stoel in 1940 als onderdeel van hun inzending voor de wedstrijd van het Museum of Modern Art in New York 'Organic Design in Home Furnishings'. De vormgeving van deze stoel was de tijd zover vooruit, dat deze destijds nog niet in productie gebracht kon worden. Pas in 1950 werd het mogelijk om organisch gevormde zitschalen in grote oplagen te produceren.

De poten van deze fauteuil zijn van zwart essenhout en de zitschaal is van heerlijk comfortabel polyurethaanschuim dat bekleed is met een mooie stoffering. De Organic Chair is verkrijgbaar met een lowback en een highback en als conferentie-stoel met een hogere zitting; de Vitra Organic Conference.

Afmetingen (breedte x diepte x hoogte):

Lowback: 72,5 x 67,5 x 82,5 cm

Highback: 85 x 78,5 x 107 cm

Conference:72,5 x 61,5 x 93,5 cm

^