Jasper van den Berg

Jasper van den Berg is opgeleid als beeldhouwer. Hij begint zo ook altijd aan zijn ontwerpern. Hij begint met boetseren, zodat hij rond zijn ontwerp kan lopen en kan voelen. Na de schetsfase begint Jasper altijd met het maken van een proefmodel. Vanuit het proefmodel, begint de keuze voor materiaal.

Voor Jasper is design een kloppend verhaal dat gemaakt moet worden. Het materiaal, de vorm en het comfort versterken volgens hem elkaar. Het moet samenvallen om tot een goed resultaat te komen.

Ontwerpen en het gevoel voor design is Jasper ook met de paplepel ingegoten. Zijn vader is namelijk Gerard van den Berg, samen zijn zij werkzaam voor Label.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

Tonka stoel

Zijn werkwijze om eerst te boetseren om tot een proefmodel te komen heeft van den Berg ook toegepast op de door hem ontworpen Label Tonka stoel. Voor deze stoel heeft hij het frame gebruikt van de Mali stoel. Deze stoel is ontworpen door zijn vader. Jasper heeft met deze stoel, voor elkaar gekregen, om verschillende soorten stof en leer met elkaar te combineren. Door te combineren in een zitmeubel wordt er een bepaalde spanning aangebracht aan de stoel. Het contrast maakt het juist spannend. Maar dit wel op een evenwichtige manier.

^