Gino Carollo

Gino Carollo is een Italiaanse ontwerper, geboren in Thiene (Italië, 1965).
In 1990 is Gino zijn eigen ontwerpbureau begonnen, waar hij samenwerkte met prestigieuze Italiaanse en buitenlandse firma’s. Hij heeft in deze periode een groot aantal bekroonde meubelen ontworpen. Ook heeft Gino het hele Italia-Paviljoen op de internationale meubelbeurs van Keulen, dit was voor de Italiaanse meubelbranche. Studio 28 Gino Carollo heeft hij in 1999 opgericht, dit is een ware ontwerpstudio. Gericht op onder andere Industrieel ontwerp en interieurontwerp. Ook is hij zich gaan richten op het ontwerpen van expositieruimtes en showrooms. In Shanghai heeft Carollo in 2014, de Gino Carollo and Partners studio geopend.

3 producten

per pagina

3 producten

per pagina

Leolux

Op uitnodiging van Leolux heeft Gino Carollo de Rego bank ontworpen, dit is een heel programma geworden. In dit ontwerp heeft hij pure Italiaanse elegantie verwerkt, elk element is een waar sculptuur met vloeiende lijnen. Leolux heeft het comfort toegevoegd, waardoor het een waar genot wordt wanneer u hier plaats in neemt. Naast dit programma heeft Carollo meer zitmeubelen ontworpen in samenwerking met Leolux, zoals de Lloyd fauteuil en de Mime eetkamerstoel.

Rolf Benz

Voor het designmerk Rolf Benz heeft Gino de salontafel 971 ontworpen. Het is een strakke tafel, met een natuurstenen blad dat lijkt te zweven op het onderstel. Het is een ware salontafel met klasse en elegantie.

^