Cuno Frommherz

Cuno Frommherz is een Zwitserse meubelmaker. Frommherz is autodidactisch ingesteld en heeft de meeste kennis opgedaan door zelfstudie op het gebied van meubeldesign. Hij werkt voor diverse meubelproducten zoals Leolux en Rolf Benz.

Cuno is te herkennen door zijn eenvoud, dit komt in al zijn ontwerpen naar voren. Hij werkt volgens het principe dat de mens op een dag al genoeg informatie moet verwerken. Daarbij moet volgens hem, elk ontwerp een “uitvinding” in zich hebben, een technisch idee of een detail dat het ontwerp karakter geeft.

3 producten

per pagina

3 producten

per pagina

Vooraanstaande merken

Voor Leolux heeft Cuno diverse zitmeubelen ontworpen. De ontwerpen van Cuno Frommherz zijn sierlijk. Dit is ook terug te zien in de Indra fauteuil en de Horatio bank.

Niet alleen voor Leolux heeft Cuno ontworpen, ook voor het merk Rolf Benz. De stijl van Cuno, komt sterk naar voren in de Rolf Benz collectie. Daarbij heeft hij ervoor zorgt dat alle zitmeubelen een zeer hoog zitcomfort kennen. Door de eenvoud zijn het tijdloze meubelen, die vrijwel in elk interieur geplaatst kunnen worden. De banken ontworpen door Frommherz zijn, 318, 310 en 328. Ook de salontafel 8480 is bij uitstek een tafel die eenvoud kent, maar tegelijkertijd veel sfeer met zich meebrengt.

Awards

Cuno Frommherz heeft voor diverse ontwerpen awards gewonnen. Zo is hij Good Industrial Design 2009. Ook is hij winnaar van de interior innovation award 2014 en wallpaper design award 2019. Ook is hij meerdere keren voor prestigieuze prijzen genomineerd.

^