Lange Production FK 82 X-Chair loungestoel

Geniet van een iconisch stuk vakmanschap met de FK 82 X-Chair van Lange Production!

  • Slanke en gestroomlijnde vormgeving
  • Vervaardig uit leer en staal
  • Geproduceerd in de oorspronkelijke fabriek met originele gereedschappen van de jaren 60

Artikelnummer
338752
€ 4.356,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

De FK 82 X-Chair is ontworpen door Preben Fabricius & Jørgen Kastholm in 1967. Hoewel deze twee designers apart van elkaar prachtige stukken maakte, kwamen ze voor de stoel bijeen om een subliem design te ontwerpen.

Tijdens de achtjarige samenwerking zijn ze erin geslagd om een brede selectie met zeer hoge kwaliteit te ontwerpen. Het resulteerde in een minimalistische en functionele stoel die vooralsnog vele designliefhebbers hun harten sneller doet kloppen. Sinds 2006 heeft Lange Production de rechten deze designcollectie te vervaardigen. De meubels worden daarom geproduceerd in de oorspronkelijke fabriek, waar gebruik gemaakt wordt van de originele gereedschappen zoals in de jaren 60.

De FK 82 X-Chair is gemaakt van anilin leer met frame in verchroomd staal. U heeft de keuze uit de kleuren zwart, cognac en donker bruin. Op deze manier vindt u de stoel die perfect past in uw interieur.

Afmetingen:

H: 80 cmW: 81 cmD: 76 cmSCH: 38 cm

^