Meer afbeeldingen

Spectrum TC kruk

Over Spectrum TC kruk

De Spectrum TC kruk is een echt museumstuk!

  • Ontworpen door Ruud-Jan Kokke in 1989
  • Speciaal ontworpen voor het Boijmans van Beuningen in Rotterdam
  • Vervaardigd uit licht en stevig berken triplex
  • Uitvoerbaar in naturel of zwart gebeitst

Lees meer
   

Vanaf: € 390,00

Leverbaar op bestelling

Vraag offerte aan voor

Productnaam Prijs
Spectrum TC kruk € 390Eigenschappen

Artikelnaam Spectrum TC kruk
Artikelnummer 325437
Hoogte N.V.T.
Diepte N.V.T.
Breedte N.V.T.
Hoogte armleuning N.V.T.
Zithoogte N.V.T.
Zitdiepte N.V.T.

Onze voordelen?

15.000 m² winkeloppervlakte

Maak een afspraak om onze showroom te bezoeken

Meer dan 400 design merken onder 1 dak

Veilig aanbetalen

Zeker van uw aankoop

CBW-erkend

Bel ons via +31 115 53 25 26

Spectrum TC kruk

Designer: Ruud-Jan Kokke - 1989

De Spectrum TC kruk is ontworpen door Ruud-Jan Kokke in opdracht voor het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Trees Coender verzorgde rondleidingen in het museum en wou een oplossing vinden voor het zitprobleem tijdens rondleidingen. Zo werd er gezocht naar een mobiele zitplaats die tijdens deze rondleidingen gemakkelijk meegenomen konden worden. Het resultaat was de lichte TC kruk. Deze naam is middels een hommage aan Trees Coender!

De kruk heeft een gewicht van minder dan 1 kilogram en kan door zijn lichte gewicht gemakkelijk verplaatst worden. De TC kruk is gemaakt van dun, maar stevig berken triplex in naturel of zwart gebeitst. De uitsparingen in deze kruk maken de kruk visueel en fysiek lichter. De uitsparing in de zitting dient als handvat, waardoor de kluk gemakkelijk opgepakt kan worden.

De TC kruk won enkele designprijzen en is ook opgenomen in vele musea, zoals Museum of Modern Art New York en het Museum für Angewandte Kunst Köln.

Ruud-Jan Kokke voor Spectrum

Ruud-Jan Kokke (1965) zijn stijl kenmerkt zich met oog voor functionaliteit en detail. Zijn ontwerpen hebben een stijlvol design en techniek is een belangrijke kwaliteit in zijn ontwerpen. Hij vindt dat design een compleet plaatje moet zijn en dat kwaliteit in de technische constructie en visualiteit moet terugkomen. Ruud-Jan heeft een grote liefde voor constructietechnieken en bijzondere materialen. Vele ontwerpen van hem zijn te vinden in museum collecties, zoals in New York en Amsterdam. Ook houdt Kokke zich nog bezig met (binnenhuis) architectuur voor grote projecten.

Of bestel meteen uw favoriete uitvoering:

Keuze info

Totaal

BESTELLEN
Kies eerst een uitvoering