Vakantiebestemmingen bij Pot interieur

Lekker op vakantie maar nog geen idee welke bestemming het wordt? Geen probleem, bij Pot interieur helpen wij u graag op weg! Voor diegenen die liever geen verre reis maken hebben wij de oplossing: haal de vakantie gewoon in huis! Onze collectie omvat namelijk de mooiste designmeubelen die vernoemd zijn naar de mooiste vakantiebestemmingen. Bekende plaatsen in binnen- en buitenland dienden als inspiratiebron voor vele designers. Deze meubelen dragen dan ook met eer dezelfde naam. De mooiste hotspots leggen wij graag aan u voor.

Pastoe A'dammer kast


Pastoe A'dammer kastAmsterdam

We beginnen gewoon lekker dicht bij huis. In onze hoofdstad Amsterdam, een inspiratiebron voor velen. Zo ook voor de ontwerper Aldo van den Nieuwelaar. Amsterdam was voor hem de stimulans voor het ontwerpen van de A'dammer kast voor Pastoe. De A'dammer kast is een Dutch Design klassieker met geribbelde roldeur waarmee u in een handomdraai uw papieren uit het zicht heeft. De opberger is verkrijgbaar in diverse afmetingen en een scala aan kleuren. De A'dammer is voor een statement in uw interieur.

► Pastoe A'dammer kast


Knoll Studio Barcelona stoel

Barcelona 

Barcelona. De stad van topclub FC Barcelona, maar ook van de mooiste bezienswaardigheden van Antoni Gaudi. De stad diende als aanmoeding voor Ludwig Mies van der Rohe bij het ontwerpen van de Barcelona chair. De Barcelona stoel is onderdeel van de collectie van Knoll Studio. De wereldtentoonstelling in Barcelona in 1929 was de aanleiding voor het maken van de stoel, waar deze werd geëxposeerd in het Duitse paviljoen. Bijna 100 jaar later is de iconische Barcelona nog altijd het succesnummer van Knoll.

► Knoll Barcelona chair


Cassina 637 Utrecht fauteuilUtrecht

Nederland kent vele mooie steden. Zo ook Utrecht. De plaats deelt dezelfde naam met de provincie waarin het ligt, maar daar blijft het niet bij. Voor architect Gerrit Thomas Rietveld was Utrecht de inspiratiebron bij het maken van de Utrecht fauteuil die hij ontwierp in 1935 voor het warenhuis Metz & Co in Amsterdam. Zou hij toen al geweten hebben dat de stoel zo'n succes zou worden? Geen idee. Wat wij wel weten is dat de iconische stoel, nog altijd onderdeel van de collectie van Cassina, een klassieker is die graag gezien wordt in onze eigentijdse interieurs.

► Cassina Utrecht fauteuil


Flexform Vienna salontafelVienna

Vienna, bij ons bekend als Wenen, is de hoofdstad van Oostenrijk. Een prachtige stad gelegen aan rivier de Donau. Vienna was een inspiratiebron voor velen, van muzikanten tot artiesten van beeldende kunst.

De Vienna salontafel van het Italiaanse Flexform met strakke lijnen toont vakmanschap en is vernoemd naar de Vienna Secession-beweging of Wiener Secessoin-beweging, een vereniging van beeldende kunstenaars in Wenen. De perfecte salontafel of bijzettafel voor elk designinterieur. 

► Flexform Vienna bijzettafel


Leolux Bora-Bora bank Bora Bora

We reizen door naar de andere kant van onze aardbol, naar het eiland Bora Bora om precies te zijn. Bora Bora is gelegen in de Stille Zuidzee tussen Australië en Zuid-Amerika. Voor een vakantie vol luxe is Bora Bora de aangewezen plaats. De Bora Bora bank die vernoemd is naar het stukje hemel op aarde doet echter niet onder voor de bestemming. De luxueuze Bora Bora bank van Leolux is een kwaliteitsmeubel waar u jarenlang veel plezier aan zult beleven.

► Leolux Bora Bora bank


Florence

Knoll Studio doet het goed op internationaal gebied. Naast de bekende Barcelona heeft Knoll namelijk nog een meubelreeks in collectie met de naam van een plaats in Europa, namelijk Florence. De Florence bank is echter niet vernoemd naar de plaats, maar naar de ontwerpster Florence Knoll. Waarschijnlijk zijn haar ouders wel geïnspireerd geraakt door de Italiaanse bestemming en is hun dochter hiernaar vernoemd. Hoe dan ook, de Florence bank is echt oogverblindend door haar luxe uitstraling met gecapitonneerde kussens.

► Knoll Florence bank

Leolux Bora-Bora bank


Minotti Portofino fauteuil Portofino

We blijven in Italië. Om precies te zijn gaan we naar Portofino, een kleine plaats aan de Italiaanse Rivièra. Portofino heeft een haven die wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse zee. De schoonheid van Portofino is een inspiratiebron geweest voor de designer Rodolfo Dordoni, zie zijn bezieling legde in de Minotti Portofino fauteuil. De prachtige stoel is een klassieker met eigentijdse twist die wordt benadrukt door kleermakersdetails, zoals de mooie siersteek die verkrijgbaar is in een contrasterende kleur. 

► Minotti Portofino fauteuil


Flexform Bangkok poefBangkok

Het Thaise Bangkok is de hoofdstad en tevens de grootste stad van het land. Het grootste deel van het transport van en naar de stad ging over het water, omdat de stad gebouwd is op oevers van de rivier Chao Phraya. Handel werd dan ook via deze wegen gedreven, van voedsel en hout tot textiel en mooi geweven artikelen lijkend op de Bangkok poef van Flexform. Met de veelzijdige Bangkok voetenbank maakt u een statement in uw interieur. De poef heeft een onmiskenbare persoonlijkheid in de variant met geweven koeienhuid of suède. 

► Flexform Bangkok poef


Ligne Roset Riga bankRiga 

Riga is misschien niet de eerste stad waaraan u denkt bij op vakantie gaan. Het historische Riga, de prachtige hoofdstad in Letland, heeft echter veel te bieden. Riga staat niet voor niets op de Unseco-Werelderfgoedlijst. Het centrum is pittoresk vanwege haar kronkelende straten, middeleeuwse kerken en gildehallen. De mooie Riga bank van Ligne Roset is een weerspiegeling van dezelfde architectuur. De voltaire zetel Riga is heel traditioneel vormgegeven met een statige uitstraling. Designer Eric Jourdan vond uitdaging in het verzachten van de lijnen en blies leven in het bijzondere ontwerp. 

► Ligne Roset Riga bank


Montis Axel bankAxel

Als laatste - maar zeker niet de minste - ons schone Axel! Axel is een stad in Zeeuws-Vlaanderen en tevens de standplaats van onze mooie woonwinkel Pot interieur! Of de designer Gijs Papavoine zich liet inspireren door de plaats voor zijn Axel bank; wij betwijfelen het. Maar als u het ons vraagt, hebben de Axel bank en onze in Axel gelegen winkel veel gemeen! De Axel bank van Montis is de ultieme bank als het gaat om comfort dat zich uitspreekt in luxe. De bank past daarom helemaal in onze collectie met enkel hoogstaande designmeubelen!

► Montis Axel bank

^