Ann van der Vlies

Even voorstellen..
Ann van der Vlies - Interieurontwerpster

Wat is je naam en je functie?
Ik ben Ann van der Vlies, de interieurontwerpster binnen Pot Interieur.

Hoelang ben je al werkzaam binnen Pot Interieur?
Ik ben 4 jaar werkzaam binnen Pot Interieur, maar al 10 jaar met gerelateerde werkzaamheden bezig geweest. Ik heb een achtergrond in de bloemen en jaren een eigen zaak gehad. Hierdoor ben ik ook het interieur ingerold.

Op welke afdeling ben je werkzaam?
Het merendeel van de tijd ben ik werkzaam op de afdeling Trend, maar door mijn functie als interieurontwerpster ben ik eigenlijk wel op elke afdeling inzetbaar.

Wat is jouw specialisme? 
Ik ben gespecialiseerd in interieurontwerp, ik maak tekeningen en visualisaties in 2D en in 3D. Dit kan zowel een kleine inrichting als een compleet project zijn. Vaste verblijven en vakantiewoningen, maar ook bijvoorbeeld kantoren, winkels of openbare gebouwen.

Wat vind je leuk aan werken bij Pot interieur?
De breedte van het vak, als interieurontwerpster maak ik gebruik van alle facetten welke wij als Pot aan de klant kunnen bieden. Dit gaat van de afdeling woonstoffering tot de slaapafdeling, maar ook bijvoorbeeld het inzetten van de intern gevestigde keukenstudio of de tevens intern gevestigde projectinrichting. Ook erg blij ben ik met de nieuwe toevoeging aan ons assortiment, namelijk tuinmeubelen.

Wanneer heb jij een top werkdag gehad?
Als ik een dag met fijne gesprekken heb gehad met de klant. Dit kan zijn gewoon een klant die oriënterend een bezoek brengt aan onze showroom, maar ook een klant waarbij we samen werken aan een project of inrichting. Als de puzzelstukjes op zijn plaats vallen op zo’n dag en de klant hier tevreden is. Dat we samen een mooi resultaat hebben bereikt, dan ben ik een tevreden mens.

Wat is je favoriete design merk en waarom?
Dit is een ontzettend moeilijke vraag voor mij, omdat ik eigenlijk met zoveel merken in aanraking kom heb ik meerdere favorieten waarbij er niet één bij uitspringt. Onder mijn favorieten behoren, MinottiMontis en B&B Italia. Al deze merken hebben een aantal klassiekers welke erg fraai zijn en met liefde en oog voor detail zijn gemaakt en ontworpen. Hierin vind ik vormgeving en gebruik van materialen erg belangrijk.

Wat is je favoriete design meubel en waarom?
Oeh.. hier moet ik toch wel even over nadenken. Ik denk dan toch de Domino bank van Montis. Deze kan in zo veel toepassingen geplaatst worden door de modulaire opzet. De bank is strak in vormgeving, maar toch cosy en gezellig. Montis is een merk van Nederlandse bodem en staat bekend door kwaliteit en het gebruik van mooie materialen.

Hoe ziet je eigen interieur er uit?
Warm en cosy, veel combinaties die niet echt in een stijl in te delen zijn. Maar wel benadrukken wie ik ben en waar wij als gezin ons prettig in voelen. Rust vind ik belangrijk hierin.

Wat is jouw favoriete plek in huis?
De eettafel, hier komt het gezin samen, echt het centrale punt in huis. We bespreken hier de dagelijkse zaken, hebben gezellig samenzijn, eten en drinken we en dit is echt dé plaats voor mij in huis.

Wie is jouw wooninspirator?
Door mijn werk als interieurontwerpster kom ik in aanraking met vele interieurs. De ontwerper die er voor mij bovenuit steekt is Marcel Wanders, dit door de gedurfde creaties en het out of the box durven denken. Niet zo zeer als inspirator, maar meer als icoon. Daarnaast Patricia Urquiola, vanwege haar vormgeving en kleurgebruik in haar ontwerpen.

Maak een afspraak met Ann!
Wilt u een persoonlijke afspraak maken met Ann? Stuur haar gerust een mail via ann.vandervlies@pot.nl.

 

^