MDF Italia

MDF Italia design meubelen kenmerken zich door de kunst van het weglaten, met als motto: eenvoud is goud. Strakke, minimalistische ontwerpen met een hoge functionaliteit maken MDF Italia meubelen geliefd over de hele wereld. De kunst van het weglaten en de intensieve zoektocht naar eenvoud hebben geresulteerd in een prachtige en bovendien uitermate functionele collectie. MDF Italia is dan ook een van de meest innovatieve producenten van hoogwaardige designmeubelen te noemen. Soberheid is de drijfveer, maar ook het kenmerk van MDF Italia. Het materiaal- en kleurgebruik is helder: een veelvuldig gebruik van aluminium, aangevuld met wit met af en toe een accentkleur.

MDF Italia is bekend geworden door onder andere de Lim table collectie met zijn talloze mogelijkheden in maten en uitvoeringen, zoals de MDF Italia tafel Lim 04. Tot de designklassiekers binnen de collectie behoren bovendien: MDF Italia Flow Chair, MDF Italia Tense table, MDF Italia S-table en MDF Italia Random kast. De Random kast met zijn ogenschijnlijk willekeurige indeling won in 2005 de Elle Decoration Award en de Wallpaper Design Award. Wij hebben een zeer grote MDF-Italia collectie in onze toonzaal!
1 tot 16 van 63 producten worden getoond

1 tot 16 van 63 producten worden getoond
Specialist Charles Beije over MDF Italia:

"De afkorting MDF staat voor Mobili Di Fattorini.(meubelen van Fattorini). De ontwerpen waren in het verleden alleen van Bruno Fattorini, maar sinds begin deze eeuw werken ze ook met bekende externe ontwerpers als Xavier Lust, Jeane Marie Massaud, Neuland industriedesign en Jehns+Laub. MDF heeft het minimalisme hoog in het vaandel staan. Ook de kleurstellingen zijn basic, metaccentkleuren. Het voordeel van MDF is dat je niet veel meubelen nodig hebt om een ruimte te vullen, zodat er veel leefruimte overblijft. Het is voor mij altijd weer een uitdaging om evenwicht in een inrichting te realiseren, op een dusdanige wijze dat de bewoners er na 25 jaar nog met plezier in wonen. Kijk ik naar de collecte van MDF, dan springt de ‘Inmotion’ er voor mij uit, een kast met een mooie minimalistische vormgeving die veel oplossingen biedt. Van de zit-combinaties van MDF spreken mij ‘Mate’ en ‘Hara’ en last but not least de ‘Fin’ erg aan. Bij de ‘Fin’ lijkt het alsof er kussens op een plaat liggen, maar in die plaat is een zitcomfortzone gerealiseerd die garant staat voor een perfect zitcomfort met een minimale uitstraling."