Vitra Eames Lounge Chair & Ottoman wit notenhout

De Eames Lounge chair XL met premium sneeuw leder en wit gepigmenteerd notenhout schaal + Ottoman, nu uit voorraad leverbaar!

Artikelnummer
216279
€ 10.160,00
€ 8.499,00
Offerte

Offerte

Deze uitvoering heeft een wit gepigmenteerd notenhouten schaal en het onderstel is gepolijst. Het leer van de stoel is premium in Snow kleur en er zitten viltglijders voor een harde vloer onder de poten. Nieuwe afmeting (B 84 x D 85-92 x H 89 cm).

De Eames Lounge Chair heeft door de jaren heen de status als klassieker gekregen binnen de wereld van moderne meubelgeschiedenis. Charles en Ray Eames raakte geïnspireerd door de Engelse clubfauteuil en kozen ervoor om een nieuwe versie te ontwerpen. Het doel was om een ruimte stoel te creëren met een optimaal zitcomfort, doormiddel van de beste materialen en vakmanschap. De fauteuil is niet alleen mooier en moderner, maar ook een stuk comfortabeler geworden dan de oude Engelse clubfauteuil.

De Lounge Chair is vanaf het begin al verkrijgbaar in verschillende varianten, maar toch was er veel vraag naar een witte uitvoering. De witte uitvoering werd in het verleden uitgebracht als speciale editie, maar heeft nooit permanent in de collectie gezeten. Nu is er een nieuwe interpretatie van de stoel uitgebracht in samenwerking met Hella Jongerius. Alle elementen zijn op elkaar afgestemd. Het witte leder past prachtig bij de licht gekleurde walnoothouten schaal.

Anderen bekeken ook
^