Designmeubel of bezienswaardigheid?

Waar uw partner mogelijk meer geniet van een ontspannen vakantie, staat u misschien wel te popelen om de omgeving te verkennen. Brengt u een bezoek aan een nieuwe plaats? Vergeet dan een bezoekje aan een bezienswaardigheid niet. Ze zijn er immers genoeg. Bezienwaardigheden betekenen vaak veel voor een stad of land. Ze vertellen iets over de historie. Diverse trekpleisters dienden dan ook als inspiratie voor ontwerpers bij het maken van hun meubels. De mooiste designmeubels uit onze collectie die geïnspireerd zijn op een bezienswaardigheid hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

 


Hay Eiffel kastEiffeltoren

Alles voor een geslaagde stedentrip vindt u in Parijs. Parijs is zeer geliefd vanwege een tal aan bezienswaardigheden als de Arc de Triomphe, het Louvre en natuurlijk de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en het meest bezochte monument in heel Frankrijk. Het komt dan ook niet als een verrassing dat ontwerpers zich lieten inspireren door de bijzondere vormgeving van de Eiffeltoren. Het Deense desingduo Depping & Jørgensen nam de bezienswaardigheid dan ook als uitgangspunt bij het maken van de Eiffel-collectie, bestaande uit een bijzet-, salontafel en een kast, voor HAY. De Eiffel kast lijkt qua vormgeving het meest op de Eiffeltoren. De open structuur maakt dat de kast op diverse plekken in het interieur is toe te passen. 

► HAY Eiffel kast

 

 


Bert Plantagie Taj-Mahal bijzettafel

Taj Mahal

Het beroemdste monument in India is de Taj Mahal. De Taj Mahal werd gemaakt als laatste rustplaats voor geliefde overledenen die een stukje hemel op aarde verdienden. Het wit marmeren mausoleum is imposant en omringd door een prachtige, symmetrisch aangelegde tuin.

De Taj Mahal was voor Bert Plantagie een inspiratiebron voor de gelijknamige serie bijzettafels gecreëerd uit liefde voor delen en diversiteit. De Taj-Mahal bijzettafels hebben elk dezelfde organische en symmetrische vorm die geleverd worden in verschillende maten en kleuren. Zo kunt u eindeloos combineren.  

► Bert Plantagie Taj-Mahal bijzettafel

 

 


Hay Pyramid tafel

Piramide

De piramides in Egypte zijn wereldberoemd. Het zijn grafmonumenten die gebouwd werden voor farao's, de toenmalige heersers van het oude egypte. Hun lichamen werden gemummificeerd en kregen een plek in de piramide samen met kostbaarheden en persoonlijke bezittingen. Piramides zijn te herkennen aan de puntige vorm. Die vorm is tevens terug te zien in het onderstel van de gelijknamige Pyramid tafel van HAY. Met de Pyramid tafel haalt u een mooi stukje designgeschiedenis in huis. 

► HAY Pyramid tafel

 

 

 


B&B Italia Landscape Chaise Longue Landschap 

Dat het landschap per land enorm verschilt, weten we natuurlijk. Het landschap is zelfs in verschillende gevallen een reden om daar op vakantie te gaan. Het aanbeeld van een land en tevens een bezienswaardigheid op zich.

Het natuurschoon is voor velen een inspiratiebron, zo ook voor designers. Neem bijvoorbeeld de Landscape chaise longue van B&B Italia. De Landscape heeft een heel organische vorm net als een bergachtig landschap. Zo zit u altijd comfortabel. Het is een sculptuur voor een statement in uw interieur. 

► B&B Italia Landscape chaise longue

 

 


Jori JR-t550 Pentagono bijzettafel Pentagon

Het Amerikaans ministerie van Defensie in Arlington (Virginia) heeft als thuisbasis het Pentagon. Het gebouw heet zo vanwege de vorm van het gebouw, een regelmatige vijfhoek, ook wel pentagoon. Het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten is dan ook een inspiratiebron geweest voor de designers Pocci & Dondoli bij het maken van de Pentagono bijzettafel voor Jori. Het blad heeft de vorm van een vijfhoek met gelijke zijden dat ondersteun wordt door een krachtig 3-ster onderstel. Een handig tafeltje dat gebruikt kan worden voor diverse doeleinden. 

► Jori Pentagono bijzettafel

 

 

 


Metaform Carré eettafel

Carré 

Het bekendste theater in ons eigen Nederland is natuurlijk het Koninklijk Theater Carré in onze hoofdstad Amsterdam. Het wordt dan ook als een grote eer ervaren voor vrijwel elke bekende Nederlandse artiest te mogen staan in deze bijzondere schouwburg.

In de 19e eeuw werd het classicistische Carré gebouwd, een nog altijd adembenemende stijl.

De gelijknamige Carré eettafel van Metaform doet niet onder voor de schoonheid van het theater. De tafel kan helemaal op maat worden geleverd en steelt zeker de show in uw eetkamer.

► Metaform Carré eettafel

 


Louis Poulsen Cirque hanglamp Circus

Het circus is geliefd bij elk kind, maar ook bij menig volwassene. Het haalt het kind in u naar boven. Bij een circus denken we meteen aan die kenmerkende, gekleurde tent en het rondtrekkende gezelschap voorzien van de beste acrobaten en getalenteerde dieren. Het circus is gegarandeerd een leuk uitje voor het hele gezin. Het was bovendien de plek waar Clara von Zweigbergk zich liet inspireren voor de Cirque hanglamp van Louis Poulsen. De Cirque toont een samenspel tussen kleur, vorm en licht, en doet denken aan ballonnen en carrousels. 

► Louis Poulsen Cirque hanglamp

 

 

 


B&B Italia Titikaka Outdoor bankTiticaca

Het Titicacameer is het grootste openwater van Zuid-Amerika. Titicaca is maar liefst 204 km lang bij een breedte van 65 cm en ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia.

Ontwerper Naoto Fukasawa voelde zich aangetrokken tot het meer en hij probeerde dan ook de beweging van de golven vast te leggen in de vorm van een bank, de Titikaka Outdoor bank gemaakt voor B&B Italia
De teakhouten Titikaka bank is vervaardigd met een techniek die de illusie wekt van verplaatsing van het water. Toch is de Titikaka een onbeweeglijk stuk dat tot leven komt in uw tuin. 

► B&B Italia Titikaka Outdoor bank

^