Aldo van den Nieuwelaar

Aldo van den Nieuwelaar (1944-2010), opgegroeid in Haaren. Zijn ouders hadden hier een meubelzaak, waar hij vanaf zijn tiende meehielp en klanten adviseerde over gordijnstoffen. Tijdens zijn schoolcarrière werd het snel duidelijk dat hij een aanleg had voor kunst. Hierdoor werd hij op zijn vijftiende naar de kunstacademie in Breda gestuurd. Na enkele jaren werd hij zonder diploma weggestuurd, Aldo is vervolgens zijn eigen weg gaan zoeken. Hij is bij verschillende ontwerpers en architecten aan de slag gegaan. Hier heeft hij veel geleerd en zichzelf ontwikkeld. In zijn vrije tijd werkte hij aan eigen ontwerpen waarbij hij zich liet inspireren door Gerrit Rietveld, De Stijl en Bauhaus.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

Pastoe en van de Nieuwelaar

Eind jaren 60 bracht Aldo van den Nieuwelaar in samenwerking met Pastoe een nieuwe en voor die tijd revolutionaire kast op de markt. De A’dammer kast, dit is een kast met een ronde top en voorzien van een geribbelde roldeur. Ondanks dat kast al in in de jaren 60 is uitgebracht, behoort hij ondertussen tot de echte Dutch Design klassiekers. De kast is zo ontworpen dat men alle administratie, langspeelplaten en spelletjes makkelijk kan opbergen in de kast.

De kast is nog steeds verkrijgbaar bij Pastoe. Door de jaren heen is het kleurenpallet van waarin de kast uitgevoerd kan worden uitgebreid. Ook is het mogelijk om deze kast in diverse afmetingen te verkrijgen. Vandaag de dag is het mogelijk om de A’dammer kast ook te bestellen als liggende kast.

^