Design meubelen als kunstobject

Design meubelen wijken in sommige opzichten af van de standaard. Zo zijn er stoelen die qua vorm anders zijn dan wat we gewend zijn of bestaan er meubelen die vervaardigd zijn uit een materiaal dat niet allerdaags is. Het zijn meubelen die in onze ogen gewoon ware kunstwerken zijn en een echt statement maken in uw interieur. Benieuwd naar de kunstobjecten uit ons assortiment? Lees het hieronder. 

De Sede DS 600 bank

 

 


Vitra Coffee TableVitra Coffee Table salontafel

Isamu Noguchi, 1944

De Vitra Coffee Table is een mooi voorbeeld waarbij beeldhouwkunst en design hand-in-hand gaan. De bekende beeldhouwstijl van Noguchi is het beste te omschrijven als dynamisch. Met zijn bijzondere sculpturale vorm in combinatie met het glazen blad is deze salontafel zowel praktisch als een kunstwerk ineen. 

► Vitra Coffee Table salontafel

 

 

 


de Sede DS-600

de Sede DS-600 bank

Ueli Berger, E. Peduzzi-Riva, Heinz Ulrich & Klaus Vogt, 1972

Het Zwitserse merk de Sede heeft heel wat pareltjes op haar naam staan, zo ook deze bijzondere DS-600. De bank kan dankzij de losse elementen geheel naar voorkeur worden gemoduleerd in een lengte naar wens. De DS-600 heeft hierdoor zelfs een vermelding in het Guinness Book of Records gekregen als de langste bank ter wereld!

de Sede DS-600 bank

 

 

 


Cappellini Knotted Chair

Cappellini Knotted Chair fauteuil

Marcel Wanders, 1996

In 1996 werd de Knotted Chair door Marcel Wanders ontworpen. Een iconische stoel die geïnspireerd is op de stoelen uit vroegere poppenhuizen, maar dan voor volwassenen. De stoel met knopen is door zijn bijzondere vormgeving niet voor niets opgenomen in de permanente collectie van het MoMA in New York, het V&A Museum in London en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Cappellini Knotted Chair fauteuil 

 

 


Cassina 635 Red And Blue fauteuil

Cassina Red and Blue fauteuil

Gerrit Thomas Rietveld, 1973

Een ode aan de kunstschilder Piet Mondriaan. Dat bracht Gerrit Thomas Rietveld op het ontwerp van deze fauteuil.

De primaire kleuren die Rietveld gebruikte voor deze fauteuil zijn precies de kleuren die ook alleen gebruikt werden door Mondriaan, net als de rechte en hoekige lijnen. 

► Cassina Red and Blue fauteuil

 

 


Brand van Egmond Hollywood

Brand van Egmond Hollywood kroonluchter

William Brand & Annet van Egmond, 1996

Op zijn reis door Afrika werd William betoverd door de bomen op het vlakke land en de slanke takken. De pure schoonheid, zoals de natuur bedoeld heeft, heeft William vertaald naar de Hollywood-collectie met een variatie van ronde, conische en vierkante vormen die elkaar afwisselen voor een mooi lichtspel boven uw eettafel.  

Brand van Egmond Hollywood kroonluchter

 

 


 

Artifort Ribbon fauteuilArtifort Ribbon fauteuil

Pierre Paulin, 1966

De Ribbon fauteuil van Artifort is een goed voorbeeld van een buitengewoon staaltje toegepaste kunst.

Deze epische fauteuil is wereldberoemd en te bewonderen in diverse musea, zoals de National Gallery of Victoria in Melbourne en het Museum of Modern Art in New York.

Artifort Ribbon fauteuil

 

 


B&B Italia Up fauteuil 

Gaetano Pesce, 2000

Dit ongeëvenaarde designicoon werd oorspronkelijk ontworpen in 1969, maar is vanwege het ongekende succes geherintroduceerd. De Up fauteuil is vormgegeven als vrouwenlichaam en verbonden met de baarmoeder. De schoot voelt heerlijk zacht, als een ware omhelzing. 

► B&B Italia Up fauteuil 

B&B Italia Up fauteuil


 

B&B Italia Crinoline fauteuilB&B Italia Crinoline tuinstoel

Patricia Urquiola, 2008

De Crinoline van B&B Italia is een bijzonder kunstobject voor op uw terras. De fauteuil is geïnspireerd op de crinolines - de hoepelrokken - die vrouwen droegen in de 19e eeuw. De brede rondingen zijn met name terug te zien in het onderstel, maar ook in de zitting en rugleuning. 

► B&B Italia Crinoline tuinstoel

 

 


 

Cassina 637 Utrecht fauteuilCassina Utrecht fauteuil

Gerrit Thomas Rietveld, 1935

Gerrit Thomas Rietveld heeft naast de stoel geïnsprireerd op Piet Mondriaan ook dit briljante designstuk op zijn naam staan. De compacte Utrecht fauteuil van Cassina heeft als unieke eigenschap dat de armleuningen overgaan in de voorpoten. De stoel steelt in een opvallende stof sowieso alle aandacht in uw interieur. 

► Cassina Utrecht fauteuil

 

 


Fiam Ghost fauteuil

Fiam Ghost fauteuil

Cini Boeri, 1987

De Ghost fauteuil van Fiam straalt door zijn eenvoud, maar als u verder kijkt ziet u een waar sculptuur. De fauteuil met gebogen lijnen is volledig vervaardigd uit 12mm helder gehard glas. Ondanks dat de fauteuil geheel van glas gemaakt is, is deze onzettend sterk. Dit blijkt wel uit het feit dat de stoel zelfs tot 150 kg kan houden.

Fiam Ghost fauteuil

 


 

de Sede DS-1025 bankde Sede DS-1025 bank

Ubald Klug, 1974

De DS-1025 van de Sede is een briljant design meubel, iets waar de Sede bekend om staat. De eiland bank is vormgegeven met laagjes van verschillende breedtes en dieptes die als een soort trap op elkaar zijn gemonteerd. Deze bijzondere bank is niet voor niets favoriet bij bekendheden als Mick Jagger en Kylie Jenner.

► de Sede DS-1025 bank

 


Riva 1920 Kauri Auckland tafel

Riva 1920 Kauri Auckland eettafel

C.R. & Riva1920, 2007

Dat puur natuur ook gewoon kunst kan zijn, bewijst Riva 1920 met de Kauri Auckland tafel. De tafel is vervaardigd uit een bijzondere houtsoort dat uit Nieuw-Zeeland afkomstig is. Iedere Kauri tafel is uniek. Het hout dat gebruikt wordt behoudt zijn natuurlijke vorm. De bijzondere natuurlijke vormen en scheuren zijn juist de charme van deze tafel.

► Riva1920 Kauri Auckland eetkamertafel

 


 

Vitra Wiggle Side Chair stoelVitra Wiggle Side Chair stoel 

Frank Gehry, 1972

De Wiggle Side Chair is onderdeel van de meubelreeks Easy Edges van Frank Gehry uit 1972. Met alledaags karton slaagde hij erin om een waar kunstwerk te creëren. De sculpturale stoel is niet alleen een lust voor het oog maar ook nog eens zeer stevig.

Een echte eyecatcher voor in uw interieur!

Vitra Wiggle Side Chair stoel

 

^