Als het op designmeubelen aankomt, dan is Italië echt de toonzetter. Het is dan ook geen verrassing dat u bij Pot Interieur de meeste Italiaanse designmerken van de Benelux aantreft onder één dak! Op onze begane grond vindt u een groot aanbod meubilair van merken als Giorgetti, Poltrona Frau, Cassina en Molteni&C. Italiaans design staat voor een ongeëvenaarde stijl. Graag laten wij u kennismaken met verschillende Italiaanse topmerken uit ons assortiment en wat juist deze merken zo uniek maakt.

Minotti
Minotti is internationaal gezien leidend op het gebied van Italiaans design. Het bedrijf werd in 1948 opgericht en wordt inmiddels gerund door de tweede generatie, de broers Renato en Roberto Minotti. De mannen hebben door middel van een nauwe samenwerking met architect Rodolfo Dordoni succes op succes weten te behalen met creatieve, stilistische en elegante ontwerpen, zoals de Freeman bank en de Russell fauteuil. Modellen die u in onze showroom kunt bezichtigen.

Een van de nieuwe modellen van Minotti is de Daniels bank, een verrassende modulaire sofa met een heel eigen gezicht. Helemaal in de stijl van Minotti, maar ontworpen door een andere designer dan Dordoni, namelijk Christophe Delcourt. Voor Minotti best een bijzondere stap.

Riva 1920
Massief houten meubelen vervaardigd op basis van traditie, cultuur, creativiteit en innovatie; dat is Riva 1920. Met liefde voor natuur is Riva 1920 steeds op zoek naar betere kwaliteit, waar vakmanschap en waarden samen gaan met de nieuwste technologie, design en aandacht voor detail om iets te creëren wat uniek en tijdloos is. Dit is dan ook al 100 jaar de rode draad van het bedrijf.

Blog - Italiaans design 2Riva 1920 maakt gebruik van mooie houtsoorten, waaronder Kauri, Briccole en ceder. Een goed voorbeeld van een meubel dat Riva 1920 ademt is de Bedrock tafel, leverbaar in diverse uitvoeringen en met altijd een uniek blad, doordat natuurlijke vormen zijn behouden.

Naast groot meubilair als tafel en kasten heeft Riva 1920 ook een mooie collectie kleinmeubelen, zoals de Molletta bench, te gebruiken als bankje of salontafel. Nu te zien bij ons in de showroom!

Cassina
Als grootste aanbieder van Italiaans design, mag het merk Cassina natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment. Wie denkt aan Cassina denkt als snel aan de ontwerpen van Le Corbusier, zoals de klassieke LC4 fauteuil. Deze ligstoel is een designobject voor de echte liefhebber en kunnen wij uit voorraad leveren in zwart leder of met gevlekte koeienhuid.

Bovendien kunnen wij andere zetels zoals de LC2 fauteuil, Cab 412 stoel of de Maralunga bank ook direct leveren. Verder laat Cassina zien dat Italiaanse design ook heel mooi samengaat met Nederlandse invloeden. Neem de Utrecht fauteuil, ontworpen door Gerrit Rietveld. Kom deze modellen en nog veel meer bekijken in de grootste Cassina studio van de Benelux!

B&B Italia
De meubelen van B&B Italia zijn een buitengewone combinatie van design en industrie, met een eigentijdse expressie. De mensen, ideeën, plaatsen, projecten en producten maken B&B Italia uniek. Dit is altijd zo geweest. Elk meubelstuk heeft een eigen verhaal en identiteit met een blik op de toekomst. Echte iconen in de collectie zijn de Tufty Time bank en model Husk, verkrijgbaar als bank, fauteuil, stoel en bed die stuk voor stuk te herkennen zijn aan de getufte en vierkant gestikte bekleding.

B&B Italia heeft ook een prachtige outdoor-collectie! Diverse modellen voor binnen zijn een-op-een overgenomen en vervaardigd uit materiaal geschikt voor buiten. Bekijk alle tuinmeubelen online of een ruime selectie in onze showroom.

Flexform
Het merk Flexform staat vooral bekend om een uitgebreide collectie luxe sofa’s met hoogstaande kwaliteit en zacht zitcomfort dankzij de donsvulling. Zachtheid is er bovendien in gradaties; wie de voorkeur heeft voor een iets stevigere zit, zit bij Flexform eveneens goed!

Ervaar het aangename comfort bijvoorbeeld bij het model dat zijn naam echt eer aandoet, namelijk de Soft Dream (Large) bank. Of kom tot rust op de welbekende Groundpiece bank. Veel bankstellen van Flexform zijn modulair en daardoor geheel af te stemmen op uw interieurwensen.

De collectie van Flexform bestaat verder uit diverse zetels, kasten en bedden, maar ook stijvolle tafels die veelal voorzien kunnen worden van een marmeren blad, zoals de Zefiro tafel met slank design. Flexform biedt alles voor een elegante inrichting.

Italiaans design
In onze showroom van maar liefst 15.000m2 vindt u een ruim aanbod aan Italiaans design. U bent van harte welkom! Komt u voor een specifiek model, informeer voorafgaand even of het bij ons staat om eventuele teleurstelling te voorkomen. Ook voor meer informatie, over bijvoorbeeld de actuele voorraad, of een offerte kunt u ook telefonisch of per mail bij ons terecht.

Onze interieuradviseurs helpen u graag!

^