Cocoon Spectral

Innovatieve oplossingen zoals de onzichtbare integratie van sound systemen hebben een groot statement gemaakt. Op dit moment zijn wij de voorloper bij de ontwikkeling van Smart furniture.

We zien de ontwikkeling een ware vlucht nemen. Informatie technologie, entertainment elektronica en telecommunicatie waren voor een paar jaar terug nog aparte werelden. Nu zijn deze werelden niet meer van elkaar te scheiden dankzij de smartphone. e-mailen, surfen op het internet, foto’s maken, muziek luisteren, berichten verzenden, films kijken en bellen, en dat allemaal met slechts een apparaat.

Spectral Cocoon | Smart Furniture

smaakvolle
woonomgeving

Frank, Heiko
en Markus

Maar hoe ‘smart’ de nieuwe telefoons of tablets ook zijn, ze hebben allemaal 1 nadeel. Als we onderweg zijn nemen we genoegen met het beperkte beeldformaat en geluidkwaliteit van de mobiele apparatuur maar thuis verlangen we meer. Vanaf de bank willen we muziek met maximale kwaliteit en een lekker volume. We willen foto’s als een diapresentatie op de televisie af kunnen spelen en films van het internet gemakkelijk op de televisie kunnen streamen.

Wij bij Spectral hebben er onze missie van gemaakt om deze digitale wereld in een smaakvolle woonomgeving te integreren.

Spectral Smart Furniture wordt in 1994 door de drie broers Frank, Heiko en Markus Krämer opgericht. Na verschillende mislukte projecten zoals de ontwikkeling van halogeenlampen, gemotoriseerde skateboards en luidsprekers van plexiglas hebben de drie studenten een passie voor de productie van HiFi-racks ontwikkeld waar ze graag verder mee wilde gaan. Een verstandige beslissing bleek later.

De oprichters van het bedrijf zien het geheim van hun succes in twee spreuken die hun vader hen heeft gegeven: Blijf werken, praat niet te veel en maak het zo eenvoudig mogelijk. Met andere woorden: als je ijverig bent en blijft en je vasthoudt aan het ontwerp dan volgt de rest vanzelf.

Qlocktwo Biegert + Funk

Een Biegert & Funk klok is een lust voor het oog. U leest de tijd in woorden in plaats van in cijfers. Dit kan in het Nederlands en Engels. Sinds de lancering in 2010 van de eerste Qlocktwo klok door Marco Biegert en Andreas Funk is het een doorslaand succes.

Inmiddels is het assortiment flink uitgebreid met een tafelmodel, de Qlocktwo Touch klok en zelfs horloges. Van groot en kleurrijk tot klein en minimalistisch van kleur. Vrijwel iedereen is op slag verliefd na het zien van deze fantastische Biegert & Funk klokken en horloges.

Alles is gestart met de Qlocktwo Classic Klok. Een elektronische klok die de tijd aangeeft in woorden in plaats van in cijfers. Verkrijgbaar in vele kleuren en inmiddels ook meerdere maten. De Qlocktwo klok van Biegert en Funk is voorzien van een losse frontplaat. Deze frontplaten zijn vervangbaar en verkrijgbaar van roestig metaal tot allerlei kleuren kunststof. Het is dus mogelijk om de frontplaat later te vervangen voor een andere kleur. Ook zijn er meerdere talen frontplaat verkrijgbaar. De frontplaat bepaalt dus de taal in combinatie met de instellingen van de klok. Het is dus niet mogelijk om een klok meerdere talen weer te laten geven. Zo leest u dus niet meer de tijd in cijfers maar leest u de tijd in woorden.

touch golden
legend

Een Biegert & Funk
klok is een lust voor
het oog

Marco Biegert
und Andreas
Funk

^