Search left Search right
Door Pot gevoerde merken
 • Home
 • Over ons
 • Contact
 • Offerte aanvraag
 • U heeft geen items in uw winkelwagentje »

  Schaduw menu

  U bevindt zich hier:

  Zanotta

  Experimentele en stijlvolle design meubelen.

  Voor het ontstaan van Zanotta gaan we terug tot in 1954.
  Toen zijn de eerste stappen gezet voor wat tot op vandaag nog altijd één van de meest erkende leiders is in Italiaans industrieel design. De oprichter Aurelio Zanotta zette het bedrijf vanaf de jaren zestig internationaal op de kaart met design meubels om duimen en vingers van af te likken.
  De doorbraak is vooral te danken aan de unieke meubels die vernieuwend zijn, zowel qua vorm als qua technologie.

  Zanotta slaagt erin om met iedere collectie opnieuw te verrassen. Het merk heeft sinds zijn ontstaan een patent op speelse, experimentele en opvallende design meubelen. De krukjes gemaakt van een fietszadel of van de zitting van een oude tractor zijn daar treffende voorbeelden van. In de huidige collectie vind je stoelen, armstoelen, sofa’s, opbergkasten, boekenkasten, tafels, salontafels en vele accessoires.

  In 1989 werd de Zanotta Edizioni’ collectie aan het palmares toegevoegd. De creaties kan je beter onder de noemer kunst dan onder design meubels thuisbrengen. Ze zijn meestal handgemaakt volgens de Italiaanse regels van de kunst.

  Internationaal befaamde architecten en ontwerpers zijn altijd ingeschakeld om producten te creëren. Enkele voorbeelden: Achille Castiglioni, Gae Aulenti, Marco Zanuso, Ettore Sottsass, Joe Colombo, Alessandro Mendini, Andrea Branzi, Giuseppe Terragni en vele anderen.

  Zanotta heeft legio prijzen gewonnen voor haar prestaties. Onder andere drie Compasso d'Oro Awards: in 1968 voor de Guscio stulp ontworpen door Roberto Menghi; in 1979 voor de Pas-D'Urbino-Lomazzi's kledingstandaard; en voor Enzo Mari's 1987 Tonietta stoel.


   

  Divider

  Voor meer informatie over het merk of een mooie offerte mail naar: verkoop@pot.nl  of bel: +31 (0) 115-532526.

  Classicon Adjustable COR Conseta De Sede RH-301