Search left Search right
Door Pot gevoerde merken
 • Home
 • Over ons
 • Contact
 • Offerte aanvraag
 • U heeft geen items in uw winkelwagentje »

  Schaduw menu

  U bevindt zich hier:

  SCHUITEMA

  Bij Schuitema Furniture wordt klassiek met modern design gecombineerd. De combinatie van de verschillende stijlen komt terug in de collecties Decoforma, Arts & Crafts en Jugendstil. Zo krijgt u klassieke meubelen met de wensen en invloeden van nu.

  Decoforma

  Decoforma, het spraakmakende art deco-programma van Schuitema, is al jaren buitengewoon succesvol in Nederland. Zoals alle Schuitema-collecties is ook Decoforma geïnspireerd op het gevoel van markante en tijdloze stijlperiodes uit een rijk verleden. Zo ontlenen de ontwerpers van Schuitema veel inspiratie aan de designklassiekers van grootheden als Charles Rennie Mackintosh en Frank Lloyd Wright. De uitgebreide Decoforma collectie kenmerkt zich door het gebruik van rosewood en ebbenhout. Een hoofdrol is weggelegd voor de typische art deco-kleuren rood, zwart en zilver. Het Decoforma meubilair wordt nog grotendeels met de handgemaakt. Mede daardoor is elk meubel uit het Decoforma een uniek collector’s item.

  Arts & Crafts

  Geïnspireerd op de Arts & Crafts-stijlperiode van ca. 1890 tot 1920, wordt het programma gekenmerkt door liefde voor oorspronkelijke materialen en een hoog afwerkingsniveau. De Arts & Crafts-collectie is verkrijgbaar in drie verschillende basisuitvoeringen Base (naturel), Desert Lounge (mocca) en Luxury Club (kersen). Daarbij is het toegepaste kersenhout op steeds andere wijze bewerkt, waardoor elk van de uitvoeringen haar eigen uitstraling en sfeer kent.
  Daarnaast zijn alle afzonderlijke items van de Arts & Crafts-collectie voorzien van zogenaamde Individual Details, zoals ornamenten, handgrepen en inlays. Alle ID’s zijn van eerlijke materialen als aluminium, brons, leer en ritmisch gewelfd glas. De ID’s zijn met zorg bij de drie verschillende uitvoeringen geselecteerd en kunnen ook gemixt worden. Zo ontstaat er een zeer interessant en individueel keuzeprogramma. Een zeer eigentijds interieurconcept, maar met warmte, stijl en klasse van weleer.

  Jugendstil

  De grote vernieuwing die in het midden van de 19e eeuw in Engeland begon, breidde zich snel uit over Europa en kreeg ook daar invloed op bijna alle facetten van het leven. Het begrip Art Nouveau dook al snel op om de kunstvorm aan te duiden die met deze vernieuwde levenshouding verbonden was; in de Duitstalige gebieden sprak men al snel over Jugendstil. De Jugendstil van rond 1900 is een van de meest gedecoreerde stijlen. Architecten en vormgevers als Victor Horta, Berlage, Koloman Moser hebben de natuur daarbij als uitgangspunt genomen. Hieraan heeft ontwerper Frits Schuitema voor het creeëren van de Jugendstil-lijn zijn inspiratie ontleend. Hij heeft middels concaaf gevormde regels in de kasten en stoelen een vleugje Jugendstil aan de collectie meegegeven. De Jugensdtil-lijn wordt gemaakt van Frans eiken en gedecoreerd met wengé houten inlegwerk. Voor liefhebbers van deze vernieuwende stijl maakt Schuitema Furniture een zorgvuldig samengestelde collectie exclusieve meubelen.

  Voor meer informatie over het merk of een mooie offerte mail naarverkoop@pot.nl of bel: +31 (0) 115-532526.

   

  Classicon Adjustable COR Conseta De Sede RH-301